Άγναντα: Με επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά, ο ''Δρόμος του Ταχυδρόμου''


Στην Ήπειρο στα απόκρημνα Τζουμέρκα, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της περιοχής και στην μνήμη του παππού μας και ταχυδρόμου Κώστα Κώστα, διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά, υπό την αιγίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, την Κυριακή στις 13/03/2016, ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου, με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. (φώτο)



Ακόμη έγινε ημιμαραθώνιος αγώνας 24,5 χιλιομέτρων καθώς επίσης και μικρός αγώνας (fun race) 8,5 χιλιομέτρων, με κοινή εκκίνηση και τερματισμό το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής στο χωριό Άγναντα Άρτας.


Εξήντα πέντε αθλητές και αθλήτριες, βρέθηκαν στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, στην εκκίνηση αψηφώντας την δυνατή βροχή που δεν σταμάτησε λεπτό.

Η Α΄ διαδρομή ήταν μαραθώνιος αγώνας 43,3 χιλιομέτρων και 1285μ.υψομετρικής διαφοράς. Με αφετηρία τα Άγναντα οι δρομείς διέσχιζαν τη μαγευτική δυτική πλευρά των Τζουμέρκων με νότια κατεύθυνση σε ασφάλτινη διαδρομή, με ελάχιστη κίνηση, μέσα στα δάση.


Περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς Σγάρα, Άνω Γραικικό, Κουκούλια, Γουριανά, Ρωμανό, Κάτω Γραικικό, Μακρύκαμπο, Λεπιανά, Μικροσπηλιά, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα.

Ο Ζαφείρης Καγιόπουλος έφτασε πρώτος στην γραμμή τερματισμού, με χρόνο 3:49:08.773. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Δημήτρης Βόρδος με 3:55:15.350 και τρίτος τερμάτισε ο Ανδρέας Πάτσης με 4:08:10.350. Η Β΄ διαδρομή, ήταν ημιμαραθώνιος αγώνας 24,5 χιλιομέτρων και 693μ.υψομετρικής διαφοράς.

Με αφετηρία τα Άγναντα οι δρομείς ακολουθούσαν ασφάλτινη διαδρομή περνούσαν από τα χωριά και τους οικισμούς, Σγάρα, Καταρράκτη, για να τερματίσουν στα Άγναντα. Πρώτος πέρασε την γραμμή τερματισμού ο Σπύρος Παππάς με χρόνο 1:52:55.263.

Δεύτερος ήταν ο Οδυσσέας Κουκέσης με 1:55:54.167 και τρίτος ο Μάριος Καγιόπουλος με 1:59:04.680.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Μαυρέλου με χρόνο 2:22:31.063, δεύτερη τερμάτισε η Ασημίνα Βαρελά με χρόνο 2:36:53.953 και στην τρίτη θέση τερμάτισαν μαζί οι Αφροδίτη-Μαρία Κοντοπούλου και Αναστασία Λαυρεντιάδου με χρόνο 3:12:06.

Η Γ΄ διαδρομή (fun race) περιελάμβανε 8,5 χιλιόμετρα και 210μ. υψομετρικής διαφοράς και στην ουσία ήταν ένας πανέμορφος γύρος των Αγνάντων.

Πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Περικλής Ασπρούδης με χρόνο 0:35:05.500. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Κώστας Μπαρμπούτης με 0:37:41.947 ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Γιάννης Πάχουλας με χρόνο 0:38:17.247.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Χριστίνα Μαραγιάννη με χρόνο 0:44:40.077, με δεύτερη την Ελπίδα Γιώτη με χρόνο 0:47:52:010 και τρίτη τερμάτισε η Νικολέτα Τζαβάρα με χρόνο 0:51:38.417.


Υπήρχαν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά, ισοτονικά, τσάι, πορτοκάλια, μπανάνες, μπισκότα, πατατάκια, λουκούμια και μπάρες ενέργειας WISH BAR που ανέβαζαν τα γλυκογόνα δίνοντας ενέργεια σε όσους τα γευόντουσαν. Ένα πλούσιο τραπέζι με παραδοσιακές πίτες περίμενε τους αθλητές στον τερματισμό.

Στην συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής ακολούθησαν οι απονομές στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής σε ένα κεφάτο πανηγυρικό κλίμα. Οι πρώτοι νικητές βραβεύτηκαν με ξεχωριστά έπαθλα δημιουργία της εταιρείας Bizart, καθώς σε όλους δίδονταν ένα ξεχωριστό μετάλλιο τερματισμού σαν μικρή επιβράβευση της μεγάλης τους προσπάθειας.

Στις απονομές παρευρέθησαν οι: αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κα. Αντωνάκη-Αηδόνη Νότα, ο αντιδήμαρχος κ. Καρύδης Βασίλειος, ο Δ.Σ. Παλαιοκάτουνου κ. Πλούμπης Ιωάννης, ο Δ.Σ. Μελισσουργών κ. Καλιαρντάς Θωμάς, η Δ.Σ. Μελισσουργών κα. Λάμπρη Αικατερίνη, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγνάντων κ. Κοντογεώργος Χριστόφορος, τους οποίους και ευχαριστούμε που τίμησαν με την παρουσία τους τις βραβεύσεις των αθλητών.

 Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας την εταιρία Bizart, τις μπάρες ενέργειας wish bars, τον Αριστοτέλη και την Κωνσταντίνα Τούμπουρου, τον κ. Αηδόνη Λάμπρο, τις κυρίες Βασιλική Αναστασίου, Μαρία Τσάκου, Βάσω Γιαννούλα για την προσφορά τους με τις πίτες.

Ιδιαίτερα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν και κάλυψαν τους σταθμούς ανεφοδιασμού στα χωριά:

τον κο. Νίκο Κούκο στον σταθμό του Άνω Γραικικού, τον κο. Μπούρη Γεώργιο στα Γουριανά, τον κο. Καλύβα Γιώργο στον σταθμό στο Μακρύκαμπο, την κ.Αρβανίτη στα Λεπιανά, τον κ. Κορδούλα Χρήστο στην Μικροσπηλιά, τον κ.Ηλία στον σταθμό του Καταρράκτη, τον κ.Ζάψα Νικόλαο στον σταθμό ΚΕΓΕ, επίσης ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά που βοήθησαν στις διασταυρώσεις του χωριού καθώς και τις κυρίες Βούλα Κωστούλα, Κωνσταντίνα Αναστασίου, Βασιλική Αναστασίου που βοήθησαν ως κριτές και δείκτες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης