ΕΣ Άρτας: Κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην πορεία


Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας δηλώνει ότι «Συμμετέχει στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 με κλείσιμο των καταστημάτων από τις 8:00 πμ έως 14:30 μμ και πορεία που θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Άρτας στις 10:30 πμ.». 



Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρονται τα εξής:

 «Συνάδελφοι, άλλη μια κυβέρνηση ήρθε με ένα νέο νόμο του μνημονίου για το ασφαλιστικό για να μας σώσει, αλλά δεν ρώτησε εμάς τους ενδιαφερόμενους τις θέσεις μας και τις απόψεις μας αλλά και αυτή όπως και όλες οι προηγούμενες «ξέρουν το καλό μας»!!!

 Νόμος ταφόπλακα για τον εμπορικό κλάδο ένα κλάδο που από το 2010 μέχρι σήμερα έχει χτυπηθεί με κάθε είδους φορολογική επιβάρυνση, με χαράτσια με κραχ ρευστότητας και έχει αφανιστεί. Αυτοκτονίες, ανεργία, φυλακίσεις, κατασχέσεις, εξευτελισμός... σε όλο τον εμπορικό κόσμο.

Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε στη χώρα μας που μέχρι πριν 6 χρόνια μας θεωρούσαν ραχοκοκαλιά της οικονομίας και όταν ακούμε τη λέξη ανάπτυξη γελάμε γιατί όλες οι κυβερνήσεις που υπογράψανε τα μνημόνια ξεχνάνε ότι για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει πρώτα επιβίωση.

Τι δεν καταλαβαίνετε;;; Δεν έχουμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε!!! 

Αυξάνουμε τα όρια ηλικίας, μειώνουμε τις συντάξεις, αυξάνουμε τις εισφορές, αποσύρουμε την κρατική χρηματοδότηση στην κοινωνική ασφάλιση, για να εξοικονομήσουμε πόρους για την πληρωμή του τοκογλυφικού χρέους. Εξοντώνουμε τους αυτοαπασχολούμενους, ώστε να υπάρχει συγκέντρωση σε μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα και προετοιμάζουμε την είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης, μετά την κατάρρευση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της.

Μέσα σε αυτές τις δύο προτάσεις φαίνεται ολόκληρη η αλήθεια και το σχέδιο όλων των μνημονικών κυβερνήσεων. Υπουργοί της κυβέρνησης μας προτρέπουν να βγούμε στον δρόμο για να αντισταθούμε και από την άλλη ψηφίζουν αυτό που μας λένε άδικο... με κλειστά μάτια. Η αντιπολίτευση είναι τώρα με το μέρος μας αλλά όταν ήταν κυβέρνηση έκαναν τα ίδια και χειρότερα (π.χ. φορολόγηση από το πρώτο ευρώ).

Ασφαλιστικό 

-Κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και καθολική, με κρατική επιχορήγηση κατά 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ. -Άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. -«Πάγωμα» των οφειλών στον ΟΑΕΕ για όσο θα διαρκέσει η οικονομική κρίση, απαλλαγμένων από τόκους. -Ρυθμίσεις με εισοδηματικά κριτήρια -Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας. -Απαγόρευση ποινικών διώξεων για χρέη στον ΟΑΕΕ. -Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ασφαλιστικών οφειλών. -Αιρετή Διοίκηση που θα αποτελείται από ασφαλισμένους και συνταξιούχους και Σώμα Ελέγχου με το σύστημα της απλής αναλογικής. -Τα αποθεματικά του ΟΑΕΕ να μην επενδύονται στο χρηματιστήριο, ούτε να επιτρέπεται η διαχείρισή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος. -Κάλυψη των ελλειμμάτων των πρώην ΤΑΕ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, σύμφωνα με τις τότε κυβερνητικές δεσμεύσεις. -Κατάργηση του διαχωρισμού παλιών και νέων ασφαλισμένων -Κατάργηση του νόμου για τα «ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης». -Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς επιβαρύνσεις για το Ταμείο. -Κατάργηση των διακρίσεων της διαδοχικής ασφάλισης. -Η κατάταξη στη ασφαλιστική κλάση να γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του ασφαλισμένου και να υπάρχει ελεύθερη επιλογή κλάσης όσο διαρκεί η κρίση. -Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ, στα επαγγέλματα που έχουν τέτοιο χαρακτήρα, με σύνταξη στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες. -Προαιρετική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, σε περιοχές μέχρι 2.000 κατοίκους, όλων των επιχειρηματιών, δίχως εξαιρέσεις. -Ενεργοποίηση επιδόματος ανεργίας εμπόρων.

Συνταξιοδοτικό 

-Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. -Πλήρης συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια ασφάλισης, ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας. -Κατώτερη σύνταξη 1150 ευρώ. -Για ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, ΑΜΕΑ ή χρονίως πασχόντων, η συνταξιοδότηση να γίνεται στα 15 χρόνια ασφάλισης. -Εξασφάλιση δικαιώματος σύνταξης με 13,5 χρόνια ασφάλισης. Πλήρης σύνταξη με αναπηρία 67%.

Υγεία 

-Πλήρης κάλυψη των αναγκών του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. -Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα κέντρα και στην ύπαιθρο (κέντρα υγείας αλλά και υγειονομικά κέντρα). -Λειτουργία κρατικού οργανισμού φαρμάκων που θα έχει την ευθύνη της παραγωγής, εισαγωγής και ελέγχου όλων των σύγχρονων σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, διαφύλαξης υγείας από μολυσμένα και μεταλλαγμένα τρόφιμα. -Φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες, δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων φαρμάκων υποστηρικτών θεραπειών και βοηθημάτων. -Κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, στις εργαστηριακές εξετάσεις και στα άλλα μέσα αποκατάστασης προβλημάτων υγείας. -Αποζημίωση ατυχήματος και ασθένειας για όλο το διάστημα που ο ασφαλισμένος μένει εκτός εργασίας, στο ύψος του μεροκάματου του ανειδίκευτου εργάτη. -Επίδομα τοκετού που να αντιστοιχεί σε 4μηνη άδεια με βάση το βασικό μισθό.

Φορολογικό 

-Οικογενειακό αφορολόγητο στα 24.000 ευρώ (ατομικό 12.000) και για τετραμελή οικογένεια στα 30.000 ευρώ. -Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων. -Μείωση από τα καθαρά κέρδη όλων των εξόδων που αναγνωρίζονται στις Ανώνυμες Εταιρείες. -Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων μας ως την μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος -Κλείσιμο των χρήσεων με την κατάθεση των συγκεντρωτικών δηλώσεων στην εφορία. -Επαναφορά της έκπτωσης 100% για τις ασφαλιστικές εισφορές, που καταβλήθηκαν κατ’ έτος, στη φορολογική δήλωση. -Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του Ειδικού Τέλους Ακινήτων (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ). -Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης. -Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε 15% και 5%. Κατάργησή του στα είδη πρώτης ανάγκης και στους λογαριασμούς του νερού και του ηλεκτρικού. -Συμψηφισμός αμοιβαίων απαιτήσεων μεταξύ επιχειρήσεων και ευρύτερου Δημόσιου τομέα. -Θεώρηση βιβλίων και στοιχείων, ανεξάρτητα από την ύπαρξη οφειλών στον ΟΑΕΕ και στα Επιμελητήρια. -Κατάργηση κάθε φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. -Φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% - μείωση συντελεστή, ανάλογα με τον αριθμό των, πλήρως εργαζόμενων, υπαλλήλων.

Χρηματοδότηση – Τράπεζες 

-Αναστολή του Τειρεσία για όλη την περίοδο της κρίσης. -Άμεση πληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις. -Δημιουργία Κρατικής Επενδυτικής Τράπεζας Ειδικού Σκοπού για την παροχή χαμηλότοκων δανείων προς τις Μικρές Επιχειρήσεις (εξασφάλιση της χρηματοδότησης όλων όσων χρειάζονται δάνειο κίνησης με τη θέσπιση ασφαλών κριτηρίων πχ. έως 20% του ετήσιου τζίρου). -Κούρεμα του κεφαλαίου και των τόκων των δανείων των επιχειρήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου κεφαλαίου σε 30 έτη με εισοδηματικά κριτήρια -Μείωση επιτοκίου πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων των Τραπεζών».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης