Ετοιμασίες στο Δήμο Αρταίων για τους αγροτικούς δρόμους


-Πρώτη προτεραιότητα το τρίγωνο Ράχη-Βίγλα-Αγ. Σπυρίδωνας 

Το βλέμμα στρέφει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων, στην πεδιάδα της Άρτας, και συγκεκριμένα στο τρίγωνο που ορίζεται από τη Βίγλα-Ράχη και Άγιο Σπυρίδωνα, που αποτελεί τμήμα του Δήμου Αρταίων, δηλαδή μια περιοχή όπου εδρεύουν πολλές κτηνοτροφικές και άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις, προκειμένου να δοθεί λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά την προσβασιμότητα. 



Η περιοχή σε πολλά σημεία αντιμετωπίζει πρόβλημα από το αγροτικό, χωμάτινο ή απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που δεν διευκολύνει την προσέγγιση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν ενθαρρύνει την δημιουργία νέων.

Οι λύσεις με την χαλικόστρωση που επί χρόνια δίνεται, είναι κοινώς αποδεκτό πως αποτελεί πράξη προσωρινής μόνο ανακούφισης.

Από το παρελθόν έχουν γίνει αρκετές αναφορές στο ζήτημα αυτό, όμως φαίνεται πως η νυν Δημοτική Αρχή σκοπεύει να αναζητήσει την οριστική παρέμβαση στην νέα προγραμματική σύμβαση Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, (ΕΣΠΑ), και προς τούτο κάνει εκκίνηση διαδικασίας.

Το πρώτο βήμα όπως φαίνεται είναι η εκπόνηση μελέτης, εργαλείο αναγκαίο ώστε με την πρώτη ευκαιρία χρηματοδοτούμενου προγράμματος που θα βγει στον... αέρα από το ΕΣΠΑ, να διεκδικήσει την ένταξή της και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης