Αμβρακικός: «Αγκάθι» η παράνομη αλιεία με μηχανότρατες


Γενική Συνέλευση την Κυριακή για τους αλιείς της Πρέβεζας. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το κλάδο.

Γενική συνέλευση, ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβριο πραγματοποιεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ο Σύλλογος Αλιέων Πρέβεζας.



Όπως τονίζει στη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Μπούκουρας στην συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν άμεσα τον κλάδο…
 
Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί το αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τον ορισμό νέου σημείου διάθεσης των αλιευμάτων για τους ψαράδες, το δίμηνο Ιούλιος Αύγουστος όπου σημειώνονται ελλιμενισμοί κρουαζιερόπλοιων και θαλαμηγών στο λιμάνι μας.
 
Ένα 2 θέμα επίσης που «καίει» εδώ και χρόνια όλους τους παράκτιους αλιείς είναι η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ 2014-2020 προκειμένου επιτέλους να γίνει πράξη η αποζημίωση των ψαράδων για τις ζημιές που υφίστανται από τις ¨επιθέσεις” δελφινιών και χελωνών στα δίχτυα τους.

Στην Γενική Συνέλευση επίσης θα συζητηθεί το θέμα της παράνομης αλιείας με μηχανότρατες στον Αμβρακικό το οποίο επίσης έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο εισόδημα των αλιέων αλλά και στο οικοσύστημα αφού εξαφανίζει τον γόνο και μειώνει τον ιχθυοπληθυσμό.

«Είμαστε ανοιχτοί σε όποια άλλα θέματα προκύψουν από τους συναδέλφους» καταλήγει ο κ. Μπούκουρας υπογραμμίζοντας ότι ο Σύλλογος είναι πάντα ανοιχτός σε προτάσεις και υποδείξεις.

www.epirusblog.gr, agrinionews.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης