«Ένας περίπατος στο Κάστρο της Άρτας»


- Η επίσκεψη θα ξεκινάει από την πυλίδα του βόρειου προτειχίσματος και θα καταλήγει στην Κεντρική Πύλη του Κάστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υπό το γενικό τίτλο ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ, σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει: 



Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015: 
«Ένας περίπατος στο Κάστρο της Άρτας» 

Επίσκεψη μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας.

Οι μαθητές θα περιηγηθούν στο Κάστρο μέσα από μία άγνωστη μέχρι σήμερα για το ευρύ κοινό διαδρομή και με τη βοήθεια της ομάδας εργασίας του μνημείου θα γνωρίσουν καλύτερα την ταυτότητα του Κάστρου, αλλά και τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της αποκατάστασης και ανάδειξής του.

Η επίσκεψη θα ξεκινάει από την πυλίδα του βόρειου προτειχίσματος και θα καταλήγει στην Κεντρική Πύλη του Κάστρου. Θα διαρκεί 2 ώρες και θα πραγματοποιείται από τις 09.00 ~ 13.30. (Υπεύθυνοι προγράμματος: κ. Φ. Βάσσης και κ. Χρ. Αναγνώστου) 

Για τη δήλωση συμμετοχής απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλ.: 2681024636 (Υπεύθυνη κρατήσεων: κα Μισέλ Χάιντ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

• Σε περίπτωση βροχοπτώσεων η επίσκεψη στο Κάστρο δεν θα πραγματοποιηθεί. Προτείνεται οι μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση να επισκεφθούν τις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας, όπου θα δοθεί ομιλία με διαφάνειες από τους επιβλέποντες μηχανικούς κ. Φ. Βάσση και κ. Χρ. Αναγνώστου για την ιστορία του Κάστρου και τις εργασίες που γίνονται σε αυτό.

Παράλληλα, στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αλλά και να εξοικειωθούν με τη βοήθεια του προσωπικού της Υπηρεσίας μας (κ. Κ. Υψηλός, συντηρητής και κ. Μ. Νιάρου, αρχαιολόγος) με τα μέσα και τις μεθόδους αποκάλυψης, συντήρησης και φύλαξης των αρχαιοτήτων.

Η επίσκεψη θα διαρκεί 2 ώρες και θα πραγματοποιείται από τις 09.00 ~ 13.30.

Για τη δήλωση συμμετοχής απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλ.: 2681024636. (Υπεύθυνη κρατήσεων: κ. Μ. Χάιντ). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 & ώρα 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: 


Ομιλία με θέμα «Το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην Άρτα 2014-15, σύντομη παρουσίαση»

Ομιλητές: κ Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Άρτας κ. Σωτήριος Ραπτόπουλος, Αρχαιολόγος, Τμηματάρχης της ΕΦΑ Άρτας 

Μέσα από την ομιλία θα γίνει μία πρώτη προσπάθεια ανάδειξης του πολυσχιδούς -ανασκαφικού, αναστηλωτικού μουσειακού και εκπαιδευτικού- έργου που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία της πόλης μας και τη σημασία αυτού του έργου για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης