Οι εργαζόμενοι της Μ.Υ. ΠΕΔΥ Άρτας διαμαρτύρονται για την διάλυση της


Ενώ, ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής διατυμπανίζει κατά τις επισκέψεις του στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, ότι θα τις ενισχύσει με γιατρούς και νοσηλευτές. 

Στην Άρτα, με απόφαση του κ. Γιαννόπουλου διοικητή της 6 ΥΠΕ, με συνοπτικές διαδικασίες διαλύεται ότι έχει απομείνει από το τέως ΙΚΑ, τέως ΕΟΠΥΥ . 



Με πρόσχημα την ακαταλληλότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται σήμερα η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥΥ Άρτας και για την εξοικονόμηση των ενοικίων, την διαλύει.

Μεταφέρονται στο παλαιό Νοσοκομείο οι μισοί γιατροί (Παθολόγος, Πνευμονολόγος, Καρδιολόγοι ,Ορθοπεδικοί, Οδοντίατροι) και οι άλλοι μισοί (Δερματολόγος ,Ρευματολόγος, Νευρολόγος, Νεφρολόγος, Νευρολόγος ) στο καινούριο Νοσοκομείο στο λόφο Περάνθης .

Το νοσηλευτικό προσωπικό μεταφέρεται στο παλαιό Νοσοκομείο ,εκτός από νοσηλευτές που θα στελεχώνουν τα 4 ιατρεία στο καινούριο νοσοκομείο .Τα εργαστήρια (ακτινολογικό, μικροβιολογικό,)και η Μονάδα Μητέρας –Παιδιού παραμένουν εκεί που βρίσκονται σήμερα .

 Προκύπτει εύλογα το ερώτημα ,τι εξυπηρετεί ο διασκορπισμός της Μ .Υ στα τέσσερα σημεία της πόλης ?τους ασφαλισμένους? Ασφαλώς όχι ,το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξήσει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες .

Επιπλέον θα επιβαρύνει οικονομικά τους ασφαλισμένους ,σε μια εποχή που ο ένας φόρος διαδέχεται τον άλλον .Σε μία εποχή που μειώνονται μισθοί και συντάξεις , που αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές . 1 Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επίθεση κατά της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, χρησιμοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που της παρέδωσαν ο. κ. Άδωνης και Βορίδης υπουργοί Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου ,επιχειρεί το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από την δημόσια Π.Φ.Υ. Ανοίγει τον δρόμο διάπλατα στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Μετατρέπει την Υγεία από Δημόσιο Αγαθό σε Εμπόρευμα . Πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας θα έχουν οι έχοντες και κατέχοντες .Για τα λαϊκά στρώματα ,ανέργους , ανασφάλιστους, προβλέπονται υποβαθμισμένες παροχές υγείας τύπου κοινωνικών ιατρείων.

• Αντιδρούμε στην διάλυση της Μ.Υ Άρτας του ΠΕΔΥ.
• Διεκδικούμε την μεταφορά και λειτουργία της Μ.Υ Άρτας με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα κτίριο σύγχρονο που να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς όρους εργασίας σε όλους τους γιατρούς ,νοσηλευτές. Σε ένα κτίριο που να εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση σε όλους τους ασφαλισμένους και σύγχρονη περίθαλψη για όλους όσους έχουν ανάγκη και ιδίως για τους πιο αδύναμους .
 • Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων ιατρών και στελέχωση της Μονάδας Υγείας με νέους γιατρούς.
• Διεκδικούμε την επίλυση της εργασιακής ομηρίας των γιατρών που ήδη υπηρετούν στο ΠΕΔΥ με πολιτική απόφαση.

Οι Εργαζόμενοι Μ .Υ. Άρτας ΠΕΔΥ 2

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης