Πρέβεζα: Πνίγηκε στο Κανάλι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πέτρος Ντούσκος


Μία από τις σημαντικές προσωπικότητες που διέθετε η περιοχή μας, έφυγε χθες από τη ζωή ξαφνικά. 

Ο Πρεβεζάνος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πατρών, Πέτρος Ντούσκος, έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας, κατά πάσα πιθανότητα από πνιγμό. 



Οι λουόμενοι στις 3.15 το μεσημέρι είδαν το σώμα του να επιπλέει, ειδοποιήθηκαν αμέσως η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο καθώς και το ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στο σημείο του συμβάντος. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ απλώς παρέλαβε το άψυχο σώμα του άνδρα και το μετέφερε στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

Σήμερα Κυριακή θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή από τον καθηγητή κ.Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, έτσι ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Ο Πέτρος Ντούσκος ήταν 76 ετών, πολυγραφότατος, βαθιά πολιτικοποιημένος και διανοούμενος.

Στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Πρέβεζας και παρέμενε πάντα στο χώρο της αριστεράς.

Και επειδή σε όσα site ανέβηκε η πληροφορία, όλοι αναφέρονται στον πνιγμό ενός ηλικιωμένου άνδρα, οφείλουμε σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον Πέτρο Ντούσκο, να δημοσιεύσουμε στοιχεία από το βιογραφικό του σημείωμα για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας και οι συμπατριώτες μας τη σημαντική προσωπικότητα του Πέτρου Ντούσκου.

 Ο Πέτρος Ντούσκος γεννήθηκε στο χωριό Χειμαδιό του Δήμου Ζαλόγγου, Νομού Πρέβεζας, κι από το 1992 είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και πτυχιούχος Πολιτικός Επιστήμονας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοικητική των Επιχειρήσεων και είναι επίσης διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών. Δίδαξε σε σημαντικό αριθμό Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και υπηρέτησε σε πολλές επιστημονικο-διοικητικές και ερευνητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων ως Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας της Ελλάδας, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας και Πολιτικής, Μέλος της Διοίκησης του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, Μέλος της Διοίκησης του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Φιλίας κ.ά.

 Είναι μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Περιόδου 1967-1974. Έχει τιμηθεί με επίσημες διακρίσεις, κοινωνικού και κρατικού χαρακτήρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Πηγή: prevezaposto.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης