Ορατή συμφωνία μέχρι τα τέλη της εβδομάδας


Τα σημεία - αγκάθια που έχουν κλειδώσει

Την Τρίτη συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σε τεχνικό επίπεδο με στόχο την συμφωνία μέχρι τα τέλη της εβδομάδας καθώς πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα.



Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα σημεία σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών αυξάνονται μέρα με τη μέρα. το εύρος των εκκρεμών ζητημάτων έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί ορατή.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημείωναν πως εξακολουθούν να υφίστανται διάφορες σε θέματα που σχετίζονται με το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, τον δημοσιονομικό τομέα κ.α..
Τα σημεία - αγκάθια μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που  εμφανίζουν σύγκλιση είναι:

ΦΠΑ
Συμφωνία φαίνεται πως υπάρχει στο ΦΠΑ μετά τα πολλά σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης,  η οποία περιλαμβάνει 3 συντελεστές και θα τεθεί σε ισχύει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η Αθήνα συνεχίζει να δίνει μάχη ώστε τα τρόφιμα να υπαχθούν στον υπερμειωμένο συντελεστή, ωστόσο φαίνεται να έχει αποδεχθεί ότι παύει να ισχύει το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

Ασφαλιστικό
πάρχει χρυσή τομή, στη σταδιακή αύξηση των μέσων ορίων συνταξιοδότησης

ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ δεν φεύγει αλλά αλλάζει σε   φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας - από το επόμενο έτος, 2016.

Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης
Κυβέρνηση και δανειστές έχουν συμφωνήσει στην μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και στην επαναφορά της στα επίπεδα πριν την 1/1/2015.
Εκείνο που μένει να συμφωνηθεί είναι εάν η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί σε εισόδημα από 30.000 ευρώ ή 50.000 ευρώ και άνω.

Επαναφορά 13ης σύνταξης
Η 13η σύνταξη όπως όλα δείχνουν μετατίθεται προς τα τέλη του 2015.

 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης