Ο Χρ. Χαλικιάς εκθέτει στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας


- Λίγα λόγια για το Χρίστο Χαλικιά 

Ο Χρίστος Χαλικιάς γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών ζωγραφική, γλυπτική και μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα με την εικαστική του δραστηριότητα, ασχολείται με τη σκηνογραφία και τη σκηνοθεσία στο θέατρο. 



Έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας καθώς και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Ιταλία.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Η 7η ατομική ζωγραφική του έκθεση με τίτλο «Σύλληψις» τον βρίσκει στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας "Γιάννης Μόραλης" από τις 16 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2015. 

Χρίστος Χαλικιάς : Πρωτοπόρα υπαρξιακή ελευθερία. 


 Ο εικαστικός Χρίστος Χαλικιάς ακολουθεί μια εσωστρεφή δίνη γεμάτη αιχμηρές αποκαλύψεις στη γραφή του. Ο κόσμος του είναι ένα σύμπαν γαγγλείων που χρωματορροεί μορφές και ύλες μιας γεωμετρικής ανορθολογικής αναζήτησης. Η ανήσυχη ιδιοφυία του, αποκαλύπτει ένα συσσύφειο πρωτοπόρο υπαρξιακής ελευθερίας, πέρα απο το κοινώς κατανοητό.

Στην έβδομη ατομική έκθεση του Χρίστου Χαλικιά "ΣΥΛΛΗΨΙΣ" γινόμαστε μύστες των κυτταρικών περιστροφών του, που στιγμές τον αποκαλύπτουν κι αντανακλούν τον εύθραυστο εαυτό μας. Σκοπός του είναι είναι η ελευθερία μέσα απο τον επαναπροσδιορισμό γεννητικών ενώσεων. Στα έργα του, ο εσωτερικός του κόσμος "συλλαμβάνεται" λυρικώς αυθύπαρκτα.

 Ψυχικοί παλμοί, όπως ο έρωτας η φαντασία και το όνειρο, αποκτούν σάρκα και μαγνητισμό . Γίνονται κυρίαρχες οντότητες του συναισθηματικού του πεδίου, επαναπροσδιορίζοντας το γεννητικό του υγρό. Η τεχνική του γίνεται ο τροφοδότης «πλακούντας» νέων κατευθύνσεων.

Η μορφολογική του ιδιαιτερότητα, οπλίζεται τις στιγμές της "σύλληψις", πυροδοτείται στην αιωνιότητα της γέννησης , κι εκρήγνυται με συμπαντική αναρχία στο χρωματικό του αλφαβητάρι . Νευρώνες περιπλέκονται, δημιουργώντας πολυδιάστατες δαιδαλώδεις δομές, που ενίοτε θυμίζουν αλλόκοσμο ανατομικό άτλαντα .

Ο ζωγραφικός κόσμος του Χρίστου Χαλικιά, είναι γεμάτος νεογέννητο πείσμα, χρωματικές Ιθάκες , αμνιακό φως και μια διάχυτη συναισθηματική ευφυία που μας γυμνώνει μπροστά στη μεγαλοφυία της συμπαντικής μήτρας μας.

Απόστολος Αλεξόπουλος 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης