Πηγές:Συγκινητική προσφορά πλήρους σύγχρονης μονάδας Η/Υ


-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ.

Μία πλήρης μονάδα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, με όλα τα περιφερειακά μηχανήματα υποστήριξης, δώρησε στη Τ.Κ. Πηγών, μέσω της Αδελφότητας Πηγιωτών, ο κ. Λάμπρος Η. Φώτος. Η μονάδα του Η/Υ, είναι αυτονόητο ότι θα συμβάλλει πολλαπλώς στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή του ν. Άρτας.  




Το πλήρες κείμενο της Αδελφότητας, το οποίο αναρτήθηκε στο fb, για αυτή την προσφορά έχει ως ακολούθως:

Προς
Την Τοπική Κοινότητα Πηγών
Κοιν.
Δήμο Γ. Καραϊσκάκη
Δημοτική Ενότητα Τετραφυλλίας
K. Yγείας Aνω Καλεντίνης
κ. Λάμπρο Η. Φώτο

Σας Γνωρίζουμε ότι από τον τ. Πρόεδρο της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας κ.Λάμπρο Η. Φώτο αποδόθηκε ως προσφορά στην Αδελφότητα μία πλήρης μονάδα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή με όλα τα περιφερειακά μηχανήματα υποστήριξης (Οθόνη, πληκτρολόγιο, και Φαξ –αντιγραφικό –εκτυπωτή) τελευταίας τεχνολογίας, για κάλυψη των αναγκών της στις Πηγές Άρτας.

Η Αδελφότητά μας με την σύμφωνη γνώμη του δωρητή, προτείνει η μονάδα αυτή να εγκατασταθεί στο Κοινοτικό Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών, Ιστορική ΄Εδρα του δήμου μας.

Θεωρούμε ότι είναι ο πλέον καταλληλότερος χώρο με πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπου θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας και κατ’ επέκταση των υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Τετραφυλλίας και του δήμου, περιστασιακά δε και από την Αδελφότητα.

Πιστεύουμε ότι η εγκατάσταση αυτού του Η/Υ θα έχει πολλαπλά οφέλη και για τους κατοίκους του χωριού μας, οι οποίοι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας και με εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο με γνώσεις χρήσης και λειτουργίας του, θα μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των .

Επίσης η άμεση και επιτόπια χρήση του με πρόσβαση στο διαδίκτυο, για ενημέρωση φορολογιών θεμάτων τους ,αγροτικών ζητημάτων-αποζημιώσεων δηλώσεων μέσω εφαρμογών, θεμάτων Ασφαλιστικών φορέων (ΟΓΑ_ ΙΚΑ κ.λ.π) αποστολή και λήψη φαξ η ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, τηλεφωνική επικοινωνία μέσω διαδικτύου, όπως και κάθε είδους ηλεκτρονική υπηρεσία, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα στο χωριό μας.

Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι των Πηγών, του ποιο απομακρυσμένου χωριού του Δήμου μας, δικαιούνται να έχουν πρόσβαση-όπως πρέπει βέβαια να έχουν και όλοι οι κάτοικοι του δήμου μας-έστω στις βασικές αυτονόητες υπηρεσίες πληροφόρησης του πολίτη αντί να είναι αναγκασμένοι προστρέχουν στο Αστροχώρι ή στην ΄Ανω Καλεντίνη, ή και στην Άρτα ακόμη.

Εξ άλλου την οφειλή αυτή την χρωστούμε στους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας που μέσα σε δύσκολες συνθήκες αποτελούν το ζωντανό κύτταρο του χωριού μας. Αυτούς οφείλουμε να βοηθήσουμε.

Επίσης η λειτουργία του, θα διευκολύνει και την παρουσία Αγροτικών Ιατρών έστω για μια φορά την εβδομάδα στο Κοινοτικό Ιατρείο Πηγών, στην έδρα της Κοινότητας για ιατρικές πράξεις, κυρίως δε για συνταγογράφηση φαρμάκων, ένα χρόνιο βάσανο των μόνιμων κατοίκων του χωριού μας.

Υπ’όψιν ότι από τριετίας μέχρι σήμερα, και παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες μας, αποφεύγονταν η επίσκεψή των Αγροτικών Ιατρών του Κ. Υ Καλεντίνης στις Πηγές, με την δικαιολογία ότι δεν είχαν πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό σύστημα Υγείας.

Επίσης θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και για σύνδεση στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής, πράγμα το οποίο πιστεύουμε είναι και βασική επιδίωξη του δήμου μας, αλλά και δικής μας.

Πιστεύουμε ότι με την παραπάνω ενέργειά μας δίνεται η αφορμή, αυτό να γίνει και σε άλλα τα χωριά του δήμου μας, ιδίως δε τα απομακρυσμένα της έδρας του.

Η τεχνική υποστήριξη της μονάδος και τα αναλώσιμα είναι πρόθυμη να τα επωμιστεί η
Αδελφότητα μας.

Ελπίζοντας ότι η πρότασή μας θα τύχει ευμενούς αποδοχής εκ μέρους σας, θα θέλαμε με την παρούσα να ευχαριστήσουμε τον τ. πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Λάμπρο Η. Φώτο για αυτή την πολύ χρήσιμη προσφορά του, αλλά και για την συνεχή υποστήριξη της Αδελφότητας με κάθε τρόπο.

Ας γίνει παράδειγμά προσφοράς και για άλλους συγχωριανούς μας.-

Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας
ο Πρόεδρος Χρήστος Β. Καπερώνης
η Γραμματέας Δήμητρα Γ. Βελαέτη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης