Γέφυρα Πλάκας: Μέσα στο καλοκαίρι οι πρώτες εργασίες αναστήλωσης


-Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Αυτό ανέφερε σήμερα, στα Γιάννενα όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.... 



...για την πορεία όλων των έργων πολιτισμού στην Ήπειρο, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει η σκέψη για ανάπτυξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ηπείρου και για κατάρτιση στη συνέχεια φακέλων προς ένταξη στην Unesco.

Σε ό, τι αφορά το γεφύρι της Πλάκας, ο κ. Ξυδάκης επεσήμανε ότι πλέον, αφού πέρασε ο χειμώνας μπορεί να ξεκινήσει η πορεία της αναστήλωσης. Μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν οι πρώτες εργασίες, ενώ θα ανοιχτεί δρόμος για να προσεγγίσουν μηχανήματα το σημείο.

Παράλληλα, θα κατασκευαστεί ένα γεφυρο-ικρίωμα που θα χρησιμοποιηθεί σαν το καλούπι αναστήλωσης του γεφυριού. «Αναμένουμε από τον αναστηλωτή της Ακροπόλεως κ. Κορρέ να μας δώσει την προμελέτη του για το θέμα» σημείωσε.

«Όλες οι διαδικασίες θα κυλήσουν γρήγορα» ανέφερε και γνωστοποίησε πως έχει υπάρξει συμφωνία για δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης του έργου, που θα μπορέσει να υποδεχθεί και με απόλυτη διαφάνεια να διαχειριστεί τα χρήματα, που θα έρχονται από δωρεές.

Ικανοποίηση Καχριμάνη

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της συζήτησης και για τους κοινούς τόπους που βρέθηκαν, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος και από την πρόθεση του υπουργού να αναπτύξει κάθε τι που σχετίζεται με τις Καλές  Τέχνες σε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου.

Μιχάλης Παπακωνσταντίνου
vimanews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης