Ο βιβλιοδέτης,είχε ευαγγέλια πριν το 1830...


- Τα ευαγγέλια ανήκουν σε μοναστήρια της Ηπείρου 

Δικογραφία εις βάρος τριών ατόμων σχημάτισε η Αστυνομία, η οποία εξετάζει μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και λαθρανασκαφών.Ένας από τους συλληφθέντες διατηρεί εργαστήριο βιβλιοδεσίας στην Αθήνα. 
 
 
Κατά τη διάρκεια παράλληλων ερευνών σε βιβλιοδετείο στα Εξάρχεια βρέθηκαν 10 τουλάχιστον αρχαία Ευαγγέλια πριν το 1830, τα οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του βιβλιοδετείου, του τα είχαν δώσει για συντήρηση και βιβλιοδεσία τους, οι υπεύθυνοι κάποιων μοναστηριών της Ηπείρου, τα οποία δεν κατονόμασε.
 
Έκανε μάλιστα αναφορά και στο όνομα ατόμου που παραπέμπει στον γνωστό ξενοδόχο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
 
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι αυτή είναι η μοναδική αναφορά που αφορά τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες του.Ο βιβλιοδέτης κατηγορείται για παραβάσεις του αρχαιολογικού νόμου, ενώ στους δύο ιερείς και δύο ιδιώτες, στους οποίους αναφέρθηκε ο βιβλιοδέτης δεν εντοπίστηκε κάτι το μεμπτό.
 
Τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στην αρμόδια ανακρίτρια, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι ικανά για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του γνωστού ξενοδόχου και των υπολοίπων.
 
Δικογραφία σχηματίστηκε και σε  βάρος ενός 40χρονου από την Μηλιά Μετσόβου,που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στα Τρίκαλα, όπου διατηρεί μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες.Στην κατοχή του βρέθηκαν παλαιά όπλα. Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία και εις βάρος της μητέρας του.
 
Εξετάζεται επίσης τυχόν εμπλοκή άλλων 5 ατόμων,μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης  της ξενοδοχειακής μονάδας.
 
Η αστυνομική επιχείρηση,έγινε μετά από εντολή της ανακρίτριας Ιωαννίνων και αφορά σε μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων σε μοναστήρια και εκκλησίες της Ηπείρου από σπείρα αρχαιοκαπήλων που η δράση τους ξεκίνησε το 2003.
 
Διαβάστε επίσης ΕΔΩ
 
epirusgate.blogspot.gr/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης