Τσίρκας: Το θέμα της υγείας βρίσκεται στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης


Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τη μη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου. 



Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 521/30.3.2015 επιστολή της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου, το Κέντρο Υγείας δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ούτε στο πρωινό ωράριο ούτε στις εφημερίες, εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν και αφορούν, μεταξύ άλλων, τη στελέχωση και την υλικοτεχνική υποδομή.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι υπάρχει μόνο μια ιατρός με Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βουργαρελίου, ενώ προβλέπονται τρεις ακόμα θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας. Επίσης, δύο θέσεις παιδιάτρων έχουν μείνει κενές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στα επτά Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής, ευθύνης του Κέντρου Υγείας, δεν λειτουργεί κανένα από αυτά.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην ως άνω επιστολή γίνεται ρητή μνεία στην άμεση ανάγκη να διορισθούν ένας Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και δύο Αγροτικοί Ιατροί στο Κέντρο Υγείας και όσο το δυνατόν περισσότεροι Αγροτικοί Ιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία.

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, θα συνεχίσει να έχει τακτική επικοινωνία τόσο με τους πολίτες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων όσο και με πρωτοβουλίες πολιτών της περιοχής που αγωνίζονται για να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες δομές υγείας και του έθεσαν επανειλημμένως το πρόβλημα.

Το θέμα της υγείας βρίσκεται στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή. Την πενταετία των μνημονίων η βαρβαρότητα της υγειονομικής φτώχειας έγινε κανόνας, με τη χώρα μας να έχει το μικρότερο προϋπολογισμό σε δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία, ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στις χώρες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Μετά τις ανακοινώσεις από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται η βούληση της νέας κυβέρνησης να αποκαταστήσει τις στρεβλώσεις στο χώρο τις υγείας και να καταστήσει την υγεία ξανά δημόσιο αγαθό.

Ταυτόχρονα με την κατάργηση της Υγειονομικής Διάταξης 39Α και της απαράδεκτης υποχρεωτικής πληρωμής των 5 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, πλέον έχουν δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης περιλαμβάνονται επίσης:

Η κατάργηση του 1€ ανά συνταγή. 4.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ασθενών εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών.

Η άμεση αναδιοργάνωση του ΕΟΦ και του ΕΚΑΒ. Η λειτουργία και τα αντικείμενα των Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, που αναβαθμίζονται σε Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών σε συνεργασία με τον Συνήγορο για την Κοινωνική Πολιτική.

Ο εθνικός ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος, που αποτελεί εξάλλου και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα βελτιωθεί εντυπωσιακά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί και η μείωση του κόστους υγείας. Η επεξεργασία κινήτρων με σκοπό την ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών.

Η μάχη της κυβέρνησης δεν εξαντλείται εκτός των συνόρων στη δύσκολη διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της παλεύουμε για τις ανάγκες των πολλών, για την αξιοπρέπεια όλων!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης