Έτσι είδαν και σχολίασαν την έκθεση του Β. Γκανιάτσα




"...Κάθε φωτογραφία σου σε αυτή την ενότητα είναι και μια ιστορία πολιτισμού..."

Δημοσιεύουμε ορισμένα σχόλια τα οποία γράφηκαν στο βιβλίο επισκεπτών της Δημοτικής Πινακοθήκης Γ.Μόραλη στην Άρτα, για την έκθεση φωτογραφίας «Η γυναίκα του μόχθου και της αξιοπρέπειας» του φωτογράφου κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα. (φώτο από την εκδήλωση)




Από το βιβλίο επισκεπτών της έκθεσης επιλέξαμε τα παρακάτω σχόλια:

-Με μάγεψες με την τέχνη σου !!!Απέδωσε τέλεια την ηρωϊδα γυναίκα, την γυναίκα του βουνού και της στάνης… Μπράβο Βασίλη.

-Ευχαριστούμε για αυτήν την εμπειρία. Τιμή για μας τα νέα κορίτσια να ξέρουμε ότι οι κόποι μιας γυναίκας βραβεύονται διαχρονικά!! Συγχαρητήρια στον κ.Β.Γκανιάτσα.

-Συγκλονιστική έκθεση. Μπράβο!!
Συγκινήθηκα μες στα δουλεμένα και συγκινητικά όμορφα πρόσωπα των γυναικών.

-Ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία.

-Εξαιρετική δουλειά! Για να θυμόμαστε τις ρίζες μας, την ιστορία του  τόπου μας και μέσα από αυτή, να διδασκόμαστε για το μέλλον.

-Ο Βασίλης Γκανιάτσας έχει παραδώσει στην αιωνιότητα με την απαράμιλλη τέχνη του : στιγμιότυπα , εικόνες του ιδιωτικού και δημόσιου βίου των ανθρώπων της Ηπείρου, φυσιογνωμίες απλές και εμβληματικές , φυσικό και δομημένο περιβάλλον, που ο πετροκαταλύτης Χρόνος και η εξέλιξη έχουν αλλοιώσει ή αφανίσει.
Ο Βασίλης Γκανιάτσας είναι ένας εθελοντής , ένας ανιδιοτελής  και σεμνός εργάτης του πολιτισμού, ο οποίος με προσωπικές δαπάνες χωρίς υστεροβουλία και ανταλλάγματα , οπλισμένος με ακούραστη υπομονή και γνώση , έχει συνεισφέρει με το φωτογραφικό και κινηματογραφικό του έργο ,τα μέγιστα στην ιστορία του τόπου του και μας επιφυλάσσει εκπληκτικές δημιουργίες στο εγγύς μέλλον.
Βασίλη Γκανιάτσα , εραστή των βουνών και των ποιμένων, λάτρη του λησμονημένου ξωμάχου της Ηπειρωτικής υπαίθρου, θερμά συγχαρητήρια , να είσαι υγιής και εμπνευσμένος πάντα.

-Πολύ ωραία όλα και πολύ παραστατικά. Προκαλεί την ευαισθησία των ανθρώπων.

-Η έκθεση ήταν εξαιρετική!!Μου έκανε εντύπωση η φωτογραφία με τη γιαγιά που ήταν εκατό χρονών και δούλευε ,για να προσφέρει στην οικογένειά της…

-Συγχαρητήρια, για άλλη μια φορά, με έκανες να δακρύσω…

-Ζωντανές απεικονίσεις των ελληνίδων της αγροτιάς, με κέφι και δύναμη ψυχής πάντα. Άριστα Βασίλη.

-Συγχαρητήρια και πάλι Βασίλη.
Μακάρι να τα βλέπουν οι νέοι και κυρίως οι νιες και να θυμούνται οι παλιοί.Καλή συνέχεια…. Εύχομαι και άλλες εκθέσεις και ίσως στην Αθήνα.

-Κύριε Βασίλη και συ ένα παιδί του μόχθου, κι αυτό το βλέμμα το καλύτερο εργαλείο σου. Πάντα μου αρέσει κάθε  τι που μας δείχνεις!

-Αγαπητέ Βασίλη κάθε φωτογραφία σου σε αυτή την ενότητα είναι και μια ιστορία πολιτισμού. Κάθε εικόνα κι ένας σταθμός της πορείας και εξέλιξης της τεχνολογίας. Δεν ξέρω πως το καταφέρνεις αυτό. Κάθε φορά που παίρνω να γράψω κάτι για τη δουλειά σου και για το τάλαντο, που σου πρόσφερε η « μοίρα» , με διακατέχει ένας ενθουσιασμός και το μολύβι μου στεγνώνει.
Μάλλον Βασίλη είσαι από τις λίγες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν την ρήση : «Μία φωτογραφία , χίλιες λέξεις». Είσαι συγκλονιστικός!!

-Κύριε Γκανιάτσα αποτυπώσατε τόσο στοχευμένα ένα νοσταλγικό παρελθόν, ένα παρελθόν γεμάτο δυσκολίες  αλλά και τόσο δυνατό και όμορφο. Χαίρομαι που πραγματικά θαυμάσαμε όλοι μας σήμερα το παρελθόν και τις ρίζες μας, αυτά που μας έκαναν ,αυτό που είμαστε σήμερα. Συγχαρητήρια!

-Βαθύς ο Χρόνος. Σ΄αυτόν βυθίζεται η ζωή και απ΄αυτόν αναδύεται πάλι με τις  ασπρόμαυρες φωτογραφίες το ποιητικό σου βλέμμα, η Τέχνη σου, οι μνήμες μας. Συγχαρητήρια. 

Φώτο από την έκθεση - εκδήλωση





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης