Aνακοίνωση του Φιλοζωϊκού Σωματείου Άρτας


Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων  στην πόλη μας, το Φιλοζωϊκό Σωματείο Άρτας, εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

Έγινε είδηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



«Θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να καταδικάσουμε τα πρόσφατα απάνθρωπα κρούσματα μαζικών δηλητηριάσεων αδεσπότων ζώων στην πόλη μας. Τον τελευταίο μήνα έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον δέκα τέτοια κρούσματα τα οποία οδήγησαν σε βίαιο θάνατο στειρωμένα, εμβολιασμένα και ακίνδυνα σκυλιά της περιοχής μας.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι συμπολίτες μας πρέπει να γίνουν αρωγοί στην καταπολέμηση τέτοιων απάνθρωπων πρακτικών, οι οποίες είναι καταδικαστέες από το νόμο. Περιμένουμε τη συμβολή όλων σας καθώς και των επισήμων φορέων του τόπου μας στην εξεύρεση των υπαιτίων, οι οποίοι θα πρέπει να τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος.

Τελειώνοντας να σας θυμίσουμε ότι,  τα ανυπεράσπιστα ζώα δεν έχουν φωνή γι'αυτό είναι καθήκον όλων μας να μιλάμε εμείς για αυτά».

Είδηση στο ΑΠΕ




Με καταγγελία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο μεταδίδει την είδηση σε όλα τα ΜΜΕ, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου, Μαρία Τζουβάρα, μεταξύ άλλων τονίζει:

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ, πως στην Άρτα υπήρχαν, στη θέση Τρίγωνο μέχρι πριν λίγες ημέρες, 20 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία είχαν εμβολιαστεί και στειρωθεί. Σήμερα από αυτά αγνοούνται τα 10, ενώ άλλα 4 έχουν εντοπιστεί νεκρά.

Γύρω από το νοσοκομείο ζούσαν 12 σκυλιά, επίσης εμβολιασμένα, από τα οποία αγνοούνται τα 4, ενώ 3 βρέθηκαν δηλητηριασμένα και νεκρά νωρίς το πρωί.

Η κ. Τζουβάρα εκφράζει φόβους για συντονισμένη δράση, καθώς σήμερα, όπως λέει, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα ανάλογο περιστατικό στο Πέτα της Άρτας, όπου διαπιστώθηκε από φιλόζωους πως αγνοούνται 4 αδέσποτα.

«Δεν δικαιολογείται κανένας να ρίξει μαζικά φόλες. Οι άνθρωποι στοχοποιούν τα αδέσποτα και όχι εκείνους που τα εγκαταλείπουν. Δεν γίνεται ό,τι μας ενοχλεί να το σκοτώνουμε», λέει η κα Τζουβάρα και αποκαλύπτει περιστατικό που συνέβη πρόσφατα σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. «Έχουμε τρομάξει, γιατί σε δημοτικό σχολείο της περιοχής ένας μαθητής έσπασε τα πίσω πόδια αδέσποτου ζώου, κλωτσώντας το με μανία».

Να σημειωθεί πως ανάλογα φαινόμενα μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων σκύλων παρατηρούνται και στην Πρέβεζα.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης