Νέα επιστολή Βαρουφάκη με κατάλογο μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup


ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΣΤΟΥΣ FT 

Νέα επιστολή στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με κατάλογο των μεταρρυθμίσεων προς συζήτηση στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, φέρεται να απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.



Σύμφωνα με μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι εστάλη νέα επιστολή του κ. Βαρουφάκη προς τον κ. Ντάισλεμπουμ, αλλά μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, και άρα δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για να συζητηθεί στο επερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.

Μάλιστα ο κ. Σπίγκελ επικαλείται δήλωση του Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος φέρεται να έχει πει ότι «το Eurogroup δεν είναι δυνατό να συζητήσει μέτρα, τα οποία δεν έχουν συζητηθεί προηγουμένως από τους τρεις θεσμούς».

O ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, εκτιμά ότι θα είναι μακράς διάρκειας η συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, «άλλο ένα σημάδι ότι δεν αναμένεται πρόοδο για το θέμα της Ελλάδας τη Δευτέρα».

Τα 7 μέτρα είναι:

1. Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
2. Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό
3. Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα
4. Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
5. Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών
6. Μείωση γραφειοκρατίας και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών
7. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης


Σημειώνται ότι από τον κατάλογο, νέα πρόταση είναι η υπ αριθμόν 5 που αναφέρει: «Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών».

 ethnos.gr
 protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης