«Η Ελλάδα μπορεί να διδάξει ένα μάθημα στον κόσμο»


Forbes: Η κατάσταση στην χώρα είναι απελπιστική 

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, έστειλε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Forbes.
 

Ο αρχισυντάκτης αναφέρει ότι: «Μπορεί η κυβέρνηση να κέρδισε μια τετράμηνη παράταση αλλά η κατάσταση στην χώρα είναι απελπιστική και αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ο "ταμίας" στην Ευρώπη, η Γερμανία.

Όπως μάθατε οδυνηρά, η ικανότητα να εκβιάσετε τους πιστωτές είναι ελάχιστη. Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες και άλλοι είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν για το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Οι ίδιοι οι Έλληνες δεν σας έχουν εμπιστοσύνη, όπως δείχνουν οι μαζικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες»

«Αν κι έχετε δίκιο όταν λέτε ότι ο ΦΠΑ, στο 23%, στην Ελλάδα είναι τρομακτικός κι όταν υποστηρίζετε ότι το τρέχον πρόγραμμα δεν λειτουργεί, αλλά οι ιδέες σας για υψηλότερους φόρους στους πλούσιους, το όχι στις αποκρατικοποιήσεις, οι περισσότεροι κυβερνητικοί γραφειοκράτες και η αύξηση των κατώτατων μισθών είναι χειρότερες» τονίζει.

Προτείνει στην κυβέρνηση να καθιερώσει φόρο 10% για τα εισοδήματα και τις εταιρείες, όπως στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, ο ΦΠΑ να μειωθεί στο 15%, να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και ζητά κατάργηση της γραφειοκρατίας.

Παροτρύνει τη νέα κυβέρνηση να μην διανοηθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, αφού οι δραχμές δεν αξίζουν τίποτα και σε κάθε περίπτωση μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύπρου, δηλαδή να μην επιβάλουν περιορισμούς στην κίνηση του κεφαλαίου.

«Σας παρακαλώ αποδείξτε ότι κάνουμε λάθος και βάλτε την οικονομία σας στον σωστό δρόμο για να γίνεται το Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Ελβετία της Μεσογείου. Η επιτυχία θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας», λέει. 
 
 newsbeast.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης