Η μεταφράστρια και συγγραφέας Μ. Αγγελίδου στην Άρτα


Μεγάλη ήταν η προσέλευση μαθητών ,γονιών και διδασκάλων στις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14/3/2015, στο Β Δημοτικό Σχολείο Άρτας και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα, από την ομάδα Έκφραση και τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια Μαρία Αγγελίδου. 



Τα παιδιά με μεγάλη προσοχή και ενθουσιασμό παρακολούθησαν τα θέματα του πολέμου και των αρχαίων μαχών και πολεμικής τεχνικής πήραν μηνύματα για τον αρχαίο μας πολιτισμό και ιστορία, τις συνήθεις των αρχαίων και το ιστορικό γίγνεσθαι που το παρελθόν αποτελεί δικό τους παρόν. Δεν είναι μια μεγάλη ωφέλεια αυτό?


Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο βιβλιοπωλείο "Χνάρι", στην οδό Κιάφας. Έπειτα, αφοσιώθηκε στη συγγραφή και τη μετάφραση βιβλίων. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μεταξύ 2000-2004 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Αγαπάει πολύ τα παραμύθια και επειδή ήταν πολύ τυχερό παιδί, όπως λέει, της έστειλε ο Θεός μια καλή γιαγιά με μαύρα ρούχα και άσπρα μαλλιά, που έλεγε πολλών λογιών παραμύθια. Ή Μαρία Αγγελίδου μεγάλωσε με αυτά τα παραμύθια κι έτσι όλα τα έργα της έχουν έντονο το στοιχείο του παραμυθιού.

Το μεταφραστικό της έργο έχει τιμηθεί δύο φορές (1996- Παραμύθια των αδελφών Γκριμ και 2006- Η Λάουρα και το μυστικό της Αβεντέρας) με το Βραβείο Μετάφρασης της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας και το 2005 ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου της απένειμε Έπαινο.

΄ Έγραψε και συνεχίζει να γράφει , «το βιβλίο των πειρατών», «το τετράδιο με τις συμπτώσεις», «τις ιστορίες που τις είπε ο πόλεμος», «τις ιστορίες που της είπε η πέτρα».... Την ευχαριστούμε για τις όμορφες ιστορίες που μας είπε και για τις μνήμες που μας δημιουργεί.

Σχισμένου Κατερίνα 

 Εμφάνιση P1010344.JPG

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης