Συνεχίζονται οι κοινωνικές δράσεις «Ζω στην Άρτα και Προσφέρω»


Ο Δήμος Αρταίων προσφέρει σε καθημερινή βάση «κολατσιό» στους μαθητές των σχολείων που η οικογένειά τους αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα

Συνεχίζονται οι κοινωνικές δράσεις του Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων «ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ», με τη στήριξη και παροχή βοήθειας στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου,... 



...με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των οικογενειών της περιοχής μας που η οικονομική κρίση τις έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική κατάσταση, σε σημείο που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απαραίτητα καθημερινά αγαθά.

Μία από τις δράσεις του προγράμματος «ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ» είναι να παρέχει σε καθημερινή βάση το αναγκαίο για τα παιδιά «κολατσιό» στο σχολείο. Δυστυχώς, κάποιες οικογένειες δεν είναι σε θέση να το εξασφαλίσουν λόγω των δυσμενών οικονομικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να παρουσιάζουν λιποθυμικές τάσεις κατά την ώρα των μαθημάτων, σύμφωνα με τους Δασκάλους και τους Διευθυντές των σχολείων που έχουν έρθει σε άμεση επικοινωνία τόσο με τους Υπεύθυνους του Προγράμματος «Ζω στην Άρτα και Προσφέρω» όσο και με το Τμήμα της Πρόνοιας του Δήμου Αρταίων.

Ο Δήμος Αρταίων, με απόλυτη διακριτικότητα και ευαισθησία όσον αφορά τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, προχώρησε στην κάλυψη της καθημερινής αυτής ανάγκης με δικούς του πόρους, έχοντας φυσικά τη σύμφωνη γνώμη των γονέων των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά που εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη δράση του προγράμματος, προέκυψαν μετά τον ενδελεχή έλεγχο της Υπηρεσίας της Πρόνοιας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως είχε επισημανθεί και κατά την εγκαινίαση του συγκεκριμένου Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το Δήμο Αρταίων, στόχος είναι η παροχή βοήθειας και στήριξης προς τους Αρτινούς συμπολίτες μας, με απόλυτη διακριτικότητα και τον ανάλογο σεβασμό στις οικογένειες που πλήττονται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης