ΔΙΠΛΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ




1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ “GRAND PRIX” 

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας βραβεύτηκε για δεύτερη χρονιά στον ετήσιο διαγωνισμό  Γαλλοφωνίας, που οργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τη Γαλλική Πρεσβεία, με τις δύο συμμετοχές του, μία του Γυμνασίου και μία του Λυκείου στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.



 Το θέµα το φετινού διαγωνισµού ήταν «Invitation au voyage», πρόσκληση σε ταξίδι. Οι μαθητές των Γυμνασίων έχοντας υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένες λέξεις κλήθηκαν να προσκαλέσουν συμμαθητές από γαλλόφωνες περιοχές, να επισκεφτούν την Ελλάδα και να ανακαλύψουν τον πολιτισµό της, την ιστορία, τις φυσικές ομορφιές της.

 Εμφάνιση ΜΣΑ_ Γαλλοφωνία (5).JPG

Οι μαθητές των Γαλλικών της Β' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας δημιούργησαν βίντεο με το οποίο προωθούν θεματικό ταξίδι με όχημα τη μουσική, στην Άρτα και στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, για το οποίο βραβεύτηκαν σε τελετή που έγινε το Σάββατο 14-03-15 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. (https://www.youtube.com/watch?v=5edP1WP2enI)

Για τα Λύκεια το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε πρόσκληση για επίσκεψη σε γαλλόφωνη χώρα μέσα από το πρίσμα ποικίλων θεματικών ενοτήτων και με χρήση συγκεκριμένων λέξεων.

Εμφάνιση ΜΣΑ_ Γαλλοφωνία (3).JPG

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Αριστείδης Βήχας, Σπύρος Σιάννας, Δανάη-Νικολέτα Χαρίτου και Γιώργος Χούσος, με τη συνεργασία της καθηγήτριας κας Nathalie Poupard δημιούργησαν βίντεο με το οποίο προωθούν με ευρηματικό τρόπο, μουσικό ταξίδι στο Παρίσι. ( https://www.youtube.com/watch?v=r6UaI3vkafA

Αυτή η δημιουργία κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των'' Grand Prix '' και οι μαθητές μας θα ταξιδέψουν στη Μασσαλία, στα μέσα Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ δημιουργικότητας νέων.

 Εμφάνιση ΜΣΑ_ Γαλλοφωνία (2).JPG

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας συγχαίρει τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και  της Β΄ Λυκείου που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και την καθηγήτριά τους κα Nathalie Poupard και ευχαριστεί το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που οργάνωσε τη μετακίνηση στην Αθήνα, το Σάββατο 14-03-15, για την τελετή βράβευσης και τους γονείς που συνόδευσαν τους μαθητές.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης