Ορκίστηκε Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Πρ. Παυλόπουλος


Ολοκληρώθηκε στο Κοινοβούλιο η τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, του πρωθυπουργού, των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των βουλευτών της εθνικής αντιπροσωπείας. (ΦΩΤΟ)




Κατά την άφιξη του κ. Παυλόπουλου, τιμητικά αγήματα του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας που βρίσκονταν μπροστά από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου της Βουλής απέδωσαν τιμές.



Τον Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και μαζί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου έγινε η τελετή της ορκωμοσίας.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος έδωσε το θρησκευτικό όρκο φανερά συγκινημένος και χειροκροτήθηκε από τους παρόντες στο Κοινοβούλιο.

Ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε με τον κ. Τσίπρα και την Κ. Κωνσταντοπούλου στο γραφείο της προέδρου της Βουλής, ενώ στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το πρωί ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το ίδρυμα Καραμανλή προκειμένου να τιμήσει τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σάββατο το πρωί, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων του Πρωθυπουργού, της Προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Αρχηγών των Αναγνωρισμένων από τον κανονισμό της Βουλής Πολιτικών Κομμάτων και των Κομμάτων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



Συγχαρητήρια θα του δώσουν επίσης πρώην πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι της Βουλής, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αντιπρόεδροι της Βουλής, ο Έλληνας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επιπλέον, συγχαρητήρια θα υποβάλλουν η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, οι αρχηγοί ξένων διπλωματικών αποστολών, η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Αθηναίων, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχηγοί ξένων δογμάτων και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος στη θητεία του θα δώσει έμφαση στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας. Φυσικά, το πρώτο ταξίδι του θα είναι στη Λευκωσία.

Οι επόμενοι προορισμοί του θα είναι σε Βερολίνο και Παρίσι, όπου θα έχει σίγουρα συναντήσεις με τους ομολόγους του, Γιόαχιμ Γκάουκ και Φρανσουά Ολάντ.

Στις προθέσεις του είναι, επίσης, να ταξιδέψει άμεσα και στις Βρυξέλλες και να συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη στις 18 Φεβρουαρίου με πλειοψηφία 233 ψήφων Ολομέλεια της Βουλής και είναι είναι ο έβδομος στη σειρά Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης