Επιτροπή για έλεγχο ζημιών στα μνημεία της Άρτας


Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά προκλήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αναφορικά και με τις επιπτώσεις στα μνημεία στης περιοχής.

Ο κ. Ψαθάς αναφορικά με ότι συζητήθηκε ότι αποφασίστηκε δήλωσε: «μια επίσημη καταγραφή έγινε τις πρώτες ημέρες από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, κι όχι μόνο στο ιστορικό γεφύρι αλλά και στα υπόλοιπα μνημεία τα Βυζαντινά. 



Σύμφωνα με τα καταγραφόμενα από τους πιο ειδικούς από μας, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι υπάρχουν κάποιες μικρές ζημιές σε ότι αφορά το ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Δηλαδή δεν φαίνεται κάτι το ανησυχητικό, κάτι το επικίνδυνο και σοβαρό αυτή τη στιγμή, όμως θα εξετάσουμε το από δω και πέρα. Τι θα γίνει.

Είχαμε συνάντηση όμως και με την εφορία Νεοτέρων μνημείων. Το γεφύρι της Άρτας υπάγεται στην Εφορεία Βυζαντινών. Με την Εφορεία Νεοτέρων ήταν η πρώτη συνάντηση που είχαμε διότι υπάρχουν κι άλλα μνημεία που ανήκουν στην Νεοτέρων Μνημείων και που φαίνεται ότι έχουν πάθει ζημιές, και αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μια επιτροπή και από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες μια καταγραφή της εικόνας των υπολοίπων μνημείων και γεφυριών που υπάρχουν στο νομό και που ίσως έχουν υποστεί ζημιές.

Για το θέμα τους ιστορικού γεφυριού, θα ζητήσουμε από τη ΔΕΗ τις επόμενες ημέρες να σταματήσει η ροή νερού στον Άραχθο ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε να υπάρχουν ζημιές.

Αυτό θα γίνει σύντομα και ελπίζουμε η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στο αίτημά μας αυτό για λίγες ημέρες. Κι αυτός ο έλεγχος θα αφορά στην πρώτη φάση. Διότι θα ακολουθήσουν κι επόμενες φάσεις. 

Επαναλαμβάνω θα ζητήσουμε από τη ΔΕΗ να κλείσει λίγο το φράγμα μέχρι αρχές Απριλίου για να έχουμε καλύτερη εικόνα και έλεγχο για τις ζημιές που μπορεί να έχει υποστεί. Η φροντίδα μας είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, να γίνουν όλες οι ενέργειες διότι αυτοί είναι που θα προστρέξουν να το ελέγξουν και να μας πουν αν υπάρχουν προβλήματα».

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης