Ο Εσπερινός και η Ιερά Αγρυπνία στην Αγία Θεοδώρα


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συμπροσευχομένων των Αγιωτάτων Αρχιερέων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και Άρτης κ. Ιγνατίου, τελέσθηκε χθες στον Βυζαντινό Ναό της Αγίας Θεοδώρας ο Πανηγυρικός Εσπερινός επι τη μνήμη της Αγίας. (Φώτο)



Πλήθος κόσμου συρρέουν από σήμερα το πρωί για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγιας και να αποθέσουν τα προβλήματά τους, αντλώντας δύναμη και ελπίδα από τη χάρη της Αγίας. 


Αυτό επεσήμανε στον κηρυκτικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος εκτός των άλλων εξέφρασε την χαρά και συγκίνησή του που για πρώτη φορά ως Αρχιερεύς βρίσκεται συμπανηγυρίζων και συμπροσευχόμενος στη μνήμη της μεγάλης Βασίλισσας του Δεσποτάτου της Ηπείρου.


Ιδιαιτέρας προσοχής έτυχε το κόλλυβο που ετέθη προς τιμή και μνήμη της Αγίας και ευλογήθηκε μαζί με την αρτοκλασία, το οποίο επιμελήθηκαν αποδίδοντας, με ακρίβεια, τη μορφή της Αγίας Θεοδώρας, πατέρες από την Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Κατακεκρυμμένης Άργους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος στη συνέχεια ιερούργησε κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας τελώντας την Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.








.imartis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης