Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν δεχθούν το σχέδιό μας


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές ακόμα και δημοψηφίσματος στην Ελλάδα εάν οι εταίροι απορρίψουν τις προτάσεις της Ελλάδας αφήνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Serra, μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.



«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό μου, δεν είμαστε ακόμα κολλημένοι στις θέσεις μας. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές, να καλέσουμε ένα δημοψήφισμα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, με την εφημερίδα να συμπληρώνει στη δήλωση του έλληνα υπουργού πως το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι για την παραμονή στο ευρώ.

Σε άλλο ερώτημα για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι τις χαρακτήρισε τυπικές τονίζοντας  ότι "η ΕΚΤ αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, Χθες και όχι αύριο".

"Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων για τα υπόλοιπα θα δούμε", σχολιάζει ο Ελληνας υπουργός

Ακολούθως ο υπουργός υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέο δάνειο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο ελληνικό ζήτημα που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η επιστολή με τις προτάσεις που εστάλησαν από τον Γ. Βαρουφάκη για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά τους επόμενους μήνες. Η συζήτηση θα γίνει, υπό το πρίσμα των ταμειακών ροών ότι η κατασταση μπορεί να γίνει δραματική, σχολιάζεται στο δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην παρουσίαση του υπουργού όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική της κυβέρνησης. Τον σεβασμό στην εντολή από τους ψηφοφόρους και να βρεθεί μια συμφωνία με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τους κύριους πιστωτές της.

Σοβαρά προβλήματα από μετρητά;


"Μπορώ μόνο να πω ότι ΄χουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Για τα υπόλοιπα θα δούμε. " Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε λόγος για την ανάγκη για ένα τρίτο δάνειο προς την Αθήνα, 50 δισ. "Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο. Εμείς δεν θα επιστρέψουμε στο μηχανισμό του δανείου σε αντάλλαγμα ενός προγράμματος. Η ιδέα που προτείνουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας είναι ένα έργο που επαναφέρει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση.

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης