Δήμος Αρταίων: Αποχώρησαν για την παρουσία της Χ.Α.


Το Δημοτικό Συμβούλιο θα διαθέσει τους χώρους αναλογικά με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογών
 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου Αρταίων για τον «Καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων  κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους». 



Ο Δήμαρχος Αρταίων τηρώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, προσκάλεσε όλα τα κόμματα να παρευρεθούν στη σύσκεψη, μια σύσκεψη στην οποία τελικά δεν ελήφθη απόφαση επί της ουσίας, αφού με σχόλια έντονης κριτικής προς τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποχώρησαν από αυτήν όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων εκτός των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, στο γραφείο του κ. Τσιρογιάννη έδωσαν το παρόν οι εκπρόσωποι των κομμάτων: ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και ΑΝ.ΕΛ., ενώ να σημειωθεί ότι δεν εμφανίστηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων της ΝΔ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ-Πράσινοι και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Άπαντες, πέραν των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής και των ΑΝ.ΕΛ., αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ζητώντας από το Δήμαρχο να προχωρήσει τις διαδικασίες μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού οι ίδιοι δεν επιθυμούν να καθίσουν να συζητήσουν στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε από όλους τους εκπροσώπους κομμάτων να επιδείξουν πολιτικό πολιτισμό και αλληλοσεβασμό ο ένας στον πολιτικό αγώνα του άλλου ενόψει των εκλογών.

Το θέμα λοιπόν σχετικά με τον «Καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων  κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους » θα συζητηθεί κανονικά στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, και όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις

«Αν στη σύσκεψη που θα προκαλέσει ο δήμος δεν παραβρεθούν ή δεν συμφωνήσουν τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων, το δημοτικό συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και να διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις ανάλογα με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με την πρόβλεψη της παραγράφου 2 του άρθρου 44 του π.δ. 26/2012».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης