Άρτα: Υποδέχθηκαν τον Τσίπρα ως Πρωθυπουργό


ΤΣΙΠΡΑΣ: «Δεν θα φέρουμε την ρεβάνς της ιστορίας, αλλά θα ενώσουμε δυνάμεις»

Περίπου στις 2 το μεσημέρι ήρθε στην Άρτα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γεγονός ότι περισσότεροι από 2.000 χιλιάδες άτομα το περίμεναν υπομονητικά για να τον χειροκροτήσουν ή να του σφίξουν το χέρι και έτσι με τον τρόπο αυτό να του επιφυλάξουν μια θερμή υποδοχή. (Φωτορεπορτάζ)




Παρ' ότι η άφιξή του στη πόλη, ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 12 το μεσημέρι, οι φίλοι του και συμπατριώτες του, δεν πτοήθηκαν και θερμά τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός», με τον ίδιο να κάνει πάρα πολλές στάσεις επί της οδού Σκουφά χαιρετώντας τον κόσμο κι ανταλλάσσοντας εναγκαλισμούς και φιλιά.

 Την μεγαλύτερη σε διάρκεια στάση έκανε στο ύψος της πλατείας Κακαβά, όπου μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας... έπεσε πάνω του για να τον υποδεχθεί.


Η άφιξη έγινε στην πλατεία Κιλκίς με μια ώρα περίπου καθυστέρηση, γιατί το αεροπλάνο με το οποίο θα πετούσε στα Ιωάννινα χάλασε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί, φτάνοντας στην Ηπειρωτική πόλη γύρω στη μια το μεσημέρι.


Από εκεί ξεκίνησε για την Άρτα όπου και έφτασε μετά από μια ώρα περίπου. Στο ύψος της πλατείας Κιλκίς είχε σχηματιστεί από νωρίς αδιαχώρητο και παρά την καθυστέρηση όλοι επέδειξαν υπομονή. Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Ήρθε η ώρα της ανατροπής», «ούτε Βενιζέλος ούτε Σαμαράς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς», κλπ.

Πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα στη διαδρομή δια μέσω της Σκουφά μέχρι να φτάσει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η ουρά των Αρτινών ήταν ατέλειωτη.

 

Την ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκεσε 10 λεπτά έκανε από την πλατεία Αγίου Δημητρίου, ξεκινώντας με το «συμπατριώτισσες και συμπατριώτες...».

Ο ίδιος ζήτησε την ψήφο των πολιτών για ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υποδηλώνοντας πως είναι αναγκαία η αυτοδυναμία ώστε να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα διαπραγματευτικά ατού της χώρας στις συζητήσεις με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.



Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Ήπειρο και την Άρτα, λέγοντας ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη. «Ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι αγώνες της Αριστεράς, ήρθε η ώρα της δικαίωσης για την Ελλάδα. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι νίκη της Ελλάδας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα


 «Ζητάμε από τον ελληνικό λαό λίγες μέρες, λίγες ώρες πριν την κάλπη να ψηφίσει με την καρδιά και την ψυχή του. Και του ζητάμε να μας δώσει μία ευκαιρία ολόκληρη όχι μισή, απλόχερα χωρίς τσιγκουνιές. Έδωσε και στο παρελθόν ολόκληρη ευκαιρία πολλές φορές. Και στον Σημίτη και στον Καραμανλή και στο Γιώργο Παπανδρέου και στον Σαμαρά. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσει και την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά και να μας δώσει την δυνατότητα, όχι να φέρουμε την ρεβάνς της ιστορίας αλλά να ενώσουμε δυνάμεις».



«Απλώνουμε το χέρι σε κάθε πολίτη δεξιό και αριστερό όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό για να ξαναγίνουμε μία ευρωπαϊκή χώρα με αξιοπρέπεια γιατί τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουμε χάσει και την ιδιότητα της ισοτιμίας στη Ευρώπη και την αξιοπρέπεια.

Απαντάμε σε όσους λένε ότι ζητάμε αυτοδυναμία όπως ζητούσαν άλλοι στο παρελθόν.

Τους απαντάμε: Εμείς δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Εμείς ζητάμε να έχουμε εκείνη την πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους πάνω στην στρατηγική που έχουμε εξαγγείλει εδώ και χρόνια και που δικαιώνεται σήμερα στην Ευρώπη ως η μόνη ρεαλιστική που μπορεί να δώσει διέξοδο από την κρίση. Να έχουμε τα χέρια λυμένα και κανένας από τις δυνάμεις του χθες να μας βάλει τρικλοποδιά.



Σας ζητούμε να δώσετε ολόκληρη την ευκαιρία με το χέρι στην καρδιά. Την άλλη Κυριακή σας καλούμε να δώσετε δύναμη στην Ελλάδα και να δώσετε μία ευκαιρία στην ελπίδα.



Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιώσει τους αγώνες και θα δώσει σκληρά την μάχη για την Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των πολλών». Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εσείς, είναι όλος ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Σαμαράς σε μία συνέντευξή του, λέει, ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να αφανίσει την μεσαία τάξη. Ακόμη και εάν πρόθεση μας ήταν να αφανίσουμε την μεσαία τάξη, τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε, διότι δεν έχει αφήσει τίποτα ο ίδιος, από την μεσαία τάξη 2,5 χρόνια τώρα. Την λεηλάτησε στη φορολογία, στις περικοπές των μισθών, στις περικοπές στα δικαιώματα.


Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη 'Αρτα στις δύο μετά το μεσημέρι. Μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, περπάτησε στον πεζόδρομο της πόλης, για να φτάσει στην πλατεία και στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, από όπου απεύθυνε τον χαιρετισμό του στους «συμπατριώτες του».

Μάλιστα σε μία συμβολική κίνηση ένα κοριτσάκι, η Ελευθερία, του πρόσφερε ένα μπουκέτο με κόκκινα τριαντάφυλλα.
Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική ομιλία στο Αγρίνιο.

Προηγουμένως στο βήμα, μετά από δικό του σύντομο χαιρετισμό, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσει ο γραμματέας Άρτας Ιωσήφ Γκίκας.


Μετά την ομιλία μετέβη με στελέχη του τοπικού κόμματος και τους υποψηφίους βουλευτές σε εστιατόριο επί της οδού Γ. Μάτσου όπου και του παρατέθηκε γεύμα».

Αναστάτωση με την πτήση που μετέφερε τον Τσίπρα στα Ιωάννινα 


Πρωινό θρίλερ στον αέρα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επέβαινε σε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Ιωάννινα.

Ήταν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί όταν το αεροσκάφος της Aegean με αριθμό πτήσης Α3 160 επρόκειτο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τα Ιωάννινα. Στην πτήση ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα πήγαινε στα Ιωάννινα και από κει στην Άρτα όπου είναι και η εκλογική του περιφέρεια εκεί που είναι υποψήφιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με  πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε και ο κ. Τσίπρας -και πριν την απογείωση από το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος- παρουσιάστηκε ένδειξη για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα του αεροσκάφους.


Οι χειριστές διέκοψαν τη διαδικασία της απογείωσης και οι μηχανικοί που έλεγξαν την βλάβη στο αεροσκάφος αποφάνθηκαν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να αποκατασταθεί αμέσως. Με απόφαση της εταιρείας ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος της Aegean το οποίο στη συνέχεια απογειώθηκε και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι προσγειώθηκε στα Γιάννενα με ασφάλεια.

 AERO TSIPRAS3

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε το ρεύμα νίκης να γίνεται ποτάμι, διαπιστώνουμε ότι η αποφασιστικότητα του λαού να σταθεί όρθιος δεν μπορεί να ανατραπεί», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε για κινδυνολογία τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό.  

taxydromosartas.gr,  e-typos.com, protothema.gr, epiruspost.gr

Φωτογραφίες Δημήτρης Παπαρούνης και left.gr.

 


















Σχόλια

  1. ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΜΑΚΡΥΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΑΘΑΜΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΥΡΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης