Συνελήφθη στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός


Συνελήφθη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος καταζητείτο εδώ και περίπου έναν χρόνο, λόγω παραβίασης της άδειάς του από τις φυλακές Κορυδαλλού.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ξηρός βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις Αρχές εδώ και αρκετές ημέρες και προσπαθούσε να μπει σε σπίτι-κρησφύγετο στην περιοχή.

Τον χώρο ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ ο συλληφθείς μεταφέρθηκε και κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός είχε λάβει άδεια εννέα ημερών από την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής.

Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του.

Ωστόσο, στις 6 Ιανουαρίου δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.

 .kathimerini.gr
 
Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού


 

Ξανθός και με μούσι ήταν μεταμφιεσμένος ο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι στην Ανάβυσσο από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μία συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή ισχυρότατων δυνάμεων από όλες τις διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος συνελήφθη οπλισμένος εξερχόμενος του σπιτιού που είχε νοικιάσει, ώστε να προσέλθουν για στοιχεία τυχόν μάρτυρες που μπορούν να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν οπλισμού και συνεργών του.

«Κυκλοφορούσε με το ποδήλατο σα χαμένος»

 Στοιχεία για την καθημερινότητα του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου στην Ελλάδα, Χριστόδουλου Ξηρού, έδωσε στη ΝΕΡΙΤ κάτοικος της περιοχής.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «τον βλέπαμε να ανεβοκατεβαίνει το δρόμο με το ποδήλατό του 3-4 φορές την εβδομάδα. Έμοιαζε ρακένδυτος και ατημέλητος»

Ο κάτοικος της περιοχής υπογράμμισε ότι «δεν πήγε ποτέ το μυαλό μας ότι μπορεί να ήταν ο Ξηρός. Δεν δίσταζε να μας κοιτάει στο πρόσωπο. Κυκλοφορούσε σα χαμένος, σαν να μην έχει σώας τα φρένας. Μας είχε φανεί περίεργος, δεν ξέραμε που ακριβώς μένει, αλλά ποτέ δεν πήγε το μυαλό μας».

«Με το ποδήλατο έφτανε μέχρι την παραλία της Αναβύσσου» πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής, σημειώνοντας ότι δεν τον είχαν δει να έχει επαφές με άλλους ανθρώπους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης