Κύπρος: Παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΕΔΕΚ ο Ομήρου


«Η απόφαση παραίτησης μου είναι οριστική και αμετάκλητη» 

 Έπειτα από 13 χρόνια στην ηγεσία του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ο Γιαννάκης Ομήρου, πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του από την προεδρία του Κινήματος.



Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ομήρου, διάδοχος του Βάσου Λυσσαρίδη στην ηγεσία της ΕΔΕΚ, αναφέρει ότι οι λόγοι για την παραίτηση του εκτίθενται σε επιστολή προς τον αναπληρωτή πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος.

Στην επιστολή, την οποία ο κ. Ομήρου έδωσε στη δημοσιότητα, ο κ. Ομήρου τονίζει ότι «η απόφαση παραίτησης μου είναι οριστική και αμετάκλητη». Ο κ. Ομήρου αναφέρεται στην παραίτηση την περασμένη βδομάδα του Κεντρικού Οργανωτικού Γραμματέα (ΚΟΓ), με την επίκληση της μη συζήτησης επιστολής του, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2014, στο Πολιτικό Γραφείο.

Σε εκείνη την επιστολή του, που απευθυνόταν προς εμένα, αναφέρει ο κ. Ομήρου, αφού περιέγραφε ως προβληματική την κατάσταση στο Κίνημα, με πληροφορούσε ότι, κατά την εκτίμηση του, για αυτή την προβληματική κατάσταση η ηγεσία του Κόμματος «υποδεικνύει υπόγεια» ότι «για όλα την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος».

Στην ίδια επιστολή ως τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος ο ΚΟΓ, Γιάννης Ευσταθίου, ζητούσε από τον κ. Ομήρου, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει στην σημερινή επιστολή του: Πρώτον, να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας στις εκλογές του 2016 και δεύτερον να μην είναι υποψήφιος για την Προεδρία του Κινήματος στο επόμενο Τακτικό Συνέδριο. Τις προτάσεις του αυτές ζητούσε να τις συζητήσουμε στα συλλογικά όργανα του Κινήματος ενώπιον των οποίων να ανακοίνωνα τις προθέσεις /αποφάσεις μου.

«Όπως εξήγησα προφορικά προς το συναγωνιστή Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα, μια τυχόν εκδήλωση πρόθεσης μου να μην διεκδικήσω την Προεδρία στο επόμενο Συνέδριο θα ήταν άκρως ζημιογόνα, αφού το Κίνημα θα παρουσιαζόταν ως διαθέτοντα Πρόεδρο ¨υπό προθεσμίαν¨.

Περαιτέρω σε ότι αφορά την υπόδειξη για εξαγγελία πρόθεσης μη διεκδίκησης βουλευτικής έδρας στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, όπως επίσης εξήγησα, θα τραυμάτιζε περαιτέρω την εικόνα του Κινήματος, αφού ο πρόεδρός του θα παρουσιαζόταν ως τελών υπό καθεστώς "περιορισμού"» αναφέρει ο κ. Ομήρου.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι η παραίτηση του ΚΟΓ, έγινε μήνες μετά την πιο πάνω συνομιλία τους, και είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς όμως αναφορά στο πραγματικό της περιεχόμενο. Βέβαια, σημειώνει, «θα ήταν πιο ειλικρινές να εζητείτο ευθέως η παραίτηση του προέδρου αντί μετατροπής του σε πρόεδρο υπό αμφισβήτηση».

Ο κ. Ομήρου στην επιστολή της παραίτησης του καταλήγει: «στην πολιτική και αγωνιστική κονίστρα, δεν βρέθηκα "από το πουθενά". Ούτε και υπήρξα πολιτικός "καριέρας", παρά τη μακρά πολιτική μου διαδρομή, την οποία μου εμπιστεύτηκε ο κόσμος της ΕΔΕΚ και ο λαός μας».

 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης