1,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσει το χαρτί για τα ψηφοδέλτια


Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για χαρτί, προκειμένου να κατασκευασθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.



Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, θα χρειαστούν 1.452.356,33 ευρώ προκειμένου να τυπωθεί η απαιτούμενη ποσότητα ψηφοδελτίων, σε αριθμό που υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 20% τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Χαρτί δικαιούνται τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων, των οποίων συνδυασμοί υποψηφίων ανακηρύχθηκαν στο ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι "μας πάνε σε εκλογές στο καταχείμωνο ενώ δεν έχουμε χαρτί για τα ψηφοδέλτια", ενώ τόνισε ότι μεγάλη αγωνία του πρωθυπουργού ήταν να βρεθεί χαρτί για τις εκλογές.

"Η αγωνία του πρωθυπουργού ήταν μεγάλη. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο", ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι το χαρτί πληρώθηκε 50 εκατ. ευρώ, πολύ περισσότερα δηλαδή από το 1,5 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

 news.gr/

Σχόλια

  1. Φαντάσου την εποχή που θα ψηφίζουμε από το κινητό...ή το tablet, χωρίς κόστος και τα αποτελέσματα άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης