ΑΡΤΑ: Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

 
Η πρόληψη και η εξάλειψης του φαινόμενου, δεν είναι υπόθεση μόνο των γυναικών και των φεμινιστικών κινημάτων, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας

Με σύνθημα «Δεν γυρνάμε την πλάτη στη βία κατά των γυναικών», το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Αρταίων και ο σύλλογος Γυναικών Φιλοθέης «Εσπερίδες», πραγματοποιούν εκδήλωση τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων.



Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η Ψυχολόγος κ. Χαρά Γουρνάρη, η Κοινωνική Λεειτουργός κ. Παναγιώτα Καραβασίλη, η Κοινωνιολόγος κ. Γεωργία Τόϊτσιου και η Νομικός κ. Αλεξία Στασινού.

Για την παραπάνω εκδήλωση αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης τονίζοντας: «Η βία κατά των γυναικών έχει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα, που άλλοτε είναι πιο ορατά κι άλλοτε πιο συγκαλυμμένα καθώς βρίσκει χώρο μέσα στην οικογένεια ή στο σπίτι,  αλλά και στην εργασία, στον δημόσιο χώρο και στην κοινωνία και όχι μόνο δεν εξαλείφεται στα χρόνια που ζούμε, αλλά, αντίθετα οξύνεται με τεράστιες ψυχολογικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τα θύματα, την οικογένεια και τις κοινωνικές σχέσεις. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων η αναγκαιότητα να ξεριζωθεί το φαινόμενο της βίας που δηλητηριάζει την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι: « Η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός τέτοιων  εκδηλώσεων και έχει ως στόχο τη στήριξη και βελτίωση των υποδομών και των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και προγραμμάτων του Δήμου, καθώς και τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης