Η Εισαγγελία Εφετών για τις καταγγελίες Χαϊκάλη


Επιφυλακτικός ο Τσίπρας για τις καταγγελίες του Χαϊκάλη

Εξαγορά της ψήφου του με σχεδόν 2-3 εκατομμύρια ευρώ κατήγγειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης. Ο κ. Χαϊκάλης έδωσε πολύωρη κατάθεση αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο και παρέδωσε οπτικο-ηχητικό ντοκουμέντο.



Μάλιστα το θέμα αποκάλυψε ό ίδιος ο βουλευτής ο οποίος μίλησε νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1, παρουσία του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου ο οποίος και ήταν κοινωνός της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τις καταγγελίες του βουλευτή, οικονομικός παράγοντας, του πρόσφερε 700.000 μετρητά, διακανονισμό του δανείου του από την τράπεζα για το σπίτι του και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες ώστε να "ξεπλυθούν" τα χρήματα.

Η δωροδοκία θα αφορούσε τη θετική ψήφο του για την ανάδειξη Πρόεδρου της Δημοκρατίας και όπως υποστήριξε ο ίδιος ενημερώσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο αλλά και τον φίλο του ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο που τον βοήθησε να "καθαρίσει" το υλικό από ήχους που ακούγονταν.

Οι συζητήσεις όπως είπε έγιναν στις 5 Δεκεμβρίου, στις 6 Δεκεμβρίου έγινε δεύτερο ραντεβού και καταγραφή του ενώ υπήρξε και τρίτη συνάντηση στις 13 Δεκεμβρίου. Υποστήριξε μάλιστα πως εκπροσωπεί συγκεκριμένους ανθρώπους.

Ωστόσο ενώπιον του εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλου αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένως. Κι αυτό γιατί από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού ενώ αρνήθηκε να κατονομάσει πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.

Η εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα και όπως δηλώνει: «Οντως ο κ. Χαϊκάλης έκανε εκτενείς καταγγελίες δίνοντας εκτενή κατάθεση και παραδίδοντας υλικό. Πλην όμως από τη μέχρι στιγμής εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του».

Επιφυλακτικός ο Τσίπρας για τις καταγγελίες του Χαϊκάλη

 Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο να σχολιάσει τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Π. Χαϊκάλη ότι αποπειράθηκαν να τον δωροδοκήσουν για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέχρι να εξετάσει όλα τα στοιχεία, τόνισε όμως ότι τον τελευταίο καιρό ακολουθείται ένας ολισθηρός δρόμος.

«Πριν από λίγο ενημερώθηκα για το θέμα και εκτιμώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην κάνω καμία παραπέρα δήλωση, αν δε δω τα στοιχεία και δεν εκτιμήσω πόσο σοβαρή είναι αυτή η υπόθεση και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις», είπε ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας:

«Εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας ολισθηρός δρόμος, ένας δρόμος πιέσεων, όπου επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Γιατί όταν δεν υπάρχει ανοχή για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για μαξιλαράκια, τότε είναι φανερό ότι έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα εκτιμήσουμε. Η χώρα θα βγει από τον βούρκο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης