Αναπαύεται στη γη των Τζουμέρκων...


Ο Δημήτρης Χασιάκος βρίσκεται πλέον στη «γειτονιά των αγγέλων»

Η Τζουμερκιώτικη γη, "υποδέχθηκε" σήμερα το μεσημέρι, τον μεγάλο γιατρό αλλά και άνθρωπο Δημήτρη Χασιάκο. Πλήθος κόσμου, από ολόκληρη την περιοχή των Τζουμέρκων, αποχαιρέτησαν στη Σγάρα Καταρράκτη, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους γιατρούς της Χώρας μας και όχι μόνο.



Το τελευταίο «αντίο» το είπαν οι συμπατριώτες του με δάκρυα στα μάτια. «Έφυγε ένας μεγάλος». Λόγια που έγιναν ψίθυρος, ένας ψίθυρος που ακουγόταν σαν προσευχή. Σαν αντίο. Σαν «θα σε θυμόμαστε πάντα». Ύστερα σιωπή.

Σημειώνουμε ότι την σορό του συνόδευσαν μέχρι την τελευταία του κατοικία, στον οικισμό της Σγάρας, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία, εκτός από τους εκατοντάδες συμπατριώτες του και αρκετοί συνάδελφοι και φίλοι του από την Αθήνα, οι οποίοι έφθασαν στη Σγάρα με δύο λεωφορεία και δεκάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Η ταφή έγινε όπως προαναφέραμε εν μέσω πόνου και θλίψης στη γη που γεννήθηκε και αγάπησε. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου μίλησε χθες για «κεκρυμένη φιλανθρωπία» του εκλιπόντος, που σημαίνει ότι για τις ευεργεσίες του δεν επεδίωξε ποτέ την προβολή.

Ας είναι «ελαφρύ» το Τζουμερκιώτικο χώμα που πλέον τον σκεπάζει

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ και ΕΔΩ και  ΕΔΩ 

Ψήφισμα Ακαδημαϊκής Εταιρείας Άρτας

Η Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας εκφράζει την οδύνη της για το θάνατο του μέλους της Επιστήμονα, Ανθρώπου και Πατριώτη, ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΧΑΣΙΑΚΟΥ, Καθηγητού Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών που υπήρξε πρότυπο αγωνιστή στην κονίστρα της επιστήμης και της ζωής. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας η δύναμη, η αξιοπρέπεια και το θάρρος του μέχρι τέλους!

Η Πρόεδρος Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Χρύσα Τζουμάκα-Μπακούλα
Ο Γεν Γραμματέας Καθηγητής Φαρμακολογίας Γεώργιος Κολιός

Ένα βίντεο αφιερωμένο στο Δημήτρη Χασιάκο 

Ένα βίντεο αφιερωμένο στον Δημήτρη Χασιάκο ... (vd)

Στο διαδίκτυο σήμερα είδαμε ένα βίντεο, το οποίο εισαγωγικά αναφέρει τα εξής: "Η οικογένεια της ΡΕΑ αποχαιρετά έναν εξαιρετικό επιστήμονα, συνεργάτη και πάνω από όλα ένα σπουδαίο άνθρωπο.
Το κοινωνικό του έργο και οι χιλιάδες νέες ζωές που έφερε στον κόσμο θα κρατούν τη μνήμη του πάντα ζωντανή!"

Παράλληλα αναφέρεται ότι "Η Διοίκηση της Κλινικής ΡΕΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνεργάτη και φίλου, Δημήτρη Χασιάκου. Το κενό που αφήνει η απουσία του στην ιατρική κοινότητα είναι αναμφίβολα δυσαναπλήρωτο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής το ΔΣ της Κλινικής αποφάσισε όπως ονομαστεί η αίθουσα Χειρουργείου της Κλινικής σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΣΙΑΚΟΥ». Η οικογένεια της ΡΕΑ αποχαιρετά έναν εξαιρετικό επιστήμονα, συνεργάτη και πάνω από όλα ένα σπουδαίο άνθρωπο. Το κοινωνικό του έργο και οι χιλιάδες νέες ζωές που έφερε στον κόσμο θα κρατούν τη μνήμη του πάντα ζωντανή!



Εμφάνιση IMG_20141222_142844.jpg
Εμφάνιση IMG_20141222_143402.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης