Ανακαλείται η άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Αρταίων


Δεν αναγνωρίζει ιδιοκτησίες μέσα στην παραποτάμια έκταση η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου

Την διαδικασία της άρσης αδείας εργασίμων για την περίφραξη που δόθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου δρομολογεί πλέον ο Δήμος Αρταίων μετά από σχετική αίτηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου,... 



...η οποία με έγγραφό της προς τη Δημοτική Αρχή το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Δεκεμβρίου, ανακοινώνει ότι δεν να αναγνωρίζει ιδιοκτησίες μέσα στην παραποτάμια έκταση που έχει παραχωρήσει προς χρήση στο Δήμο Αρταίων.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε στην έναρξη της Συνεδρίασης του Σώματος το ίδιο βράδυ ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης προκειμένου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας όταν και ξεκίνησε η περίφραξη από ιδιώτη έκτασης στην παραποτάμια περιοχή.

Ο κ. Τσιρογιάννης ενημερώνοντας το Σώμα, ανέφερε σχετικά: «Δόθηκε μια άδεια από την πολεοδομία του Δήμου για να γίνει μια περίφραξη με πασσάλους και συρματόπλεγμα. Το θέμα είναι ότι εμείς είτε καλώς είτε κακώς δεν γνωρίζαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή τι έκανε η Πολεοδομία και για το λόγο αυτό κάναμε επί τόπου αυτοψία και είδαμε ότι έχει χαρτί από την Πολεοδομία τη δική μας. Γι' αυτό το λόγο κάναμε, μέχρι στιγμής, δυο έγγραφα στην Πολεοδομία που τους λέμε για ποιο λόγο βγήκε η άδεια και ότι από δω και πέρα πρέπει να ενημερώνεται η Διοίκηση.

Αυτό το πράμα και εγώ προσωπικά, ως δήμαρχος, δεν το διανοούμαι να δουλεύει η Πολεοδομία με αυτό τον τρόπο. Κι αφού πήγαμε και κάναμε αυτοψία επί τόπου κάναμε κι έρευνα στο υποθηκοφυλακείο και διαπιστώσαμε ότι αυτά τα τρία οικόπεδα εκεί των πέντε στρεμμάτων που έγινε η περίφραξη, έχουν τίτλους και είναι κανονικά στο υποθηκοφυλακείο. Το πώς έγιναν εγώ δεν μπορώ να το κρίνω. Οι παλαιότεροι ίσως ξέρουν περισσότερα για το τι έγινε παλαιότερα εδώ πέρα στην Άρτα σε αυτές τις εκτάσεις».
 
Ενημέρωση

Και συνέχισε ο Δήμαρχος: «Πήγαμε στην Κτηματική Υπηρεσία κατ΄ ευθείαν και την ενημερώσαμε για το τι έχει γίνει. Η ΚΥΔ δεν το αναγνώριζε αυτό το πράγμα και λέει ότι είναι δικά τους, δηλαδή ότι είναι εκτάσεις του Δημοσίου που παραχωρήθηκαν με παραχωρητήριο κατά χρήση στο Δήμο Αρταίων και λέει ότι θα τα διεκδικήσει.

Η ΚΥΔ λοιπόν έκανε σήμερα (Τετάρτη) έλεγχο και απαντάει με έγγραφο που πηγαίνει προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και με κοινοποίηση προς το Δήμο και την Πολεοδομία του Δήμου και λέει:

«Σας διαβιβάζουμε έκθεση αυτοψίας των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας σχετικά με την καταπάτηση του δημόσιου ακινήτου ΑΒ/380 που έχει να κάνει με όλη την έκταση την παραποτάμια και αφορά σε Τμήμα που έχει περιφραχθεί με συρματόπλεγμα.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται εντός της έκτασης που έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) σε εφαρμογή της 18-2-2005 απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔ και της 25-10-2005 προγραμματικής σύμβασης ΚΕΔ και Δήμου Αρταίων και εντός του ακινήτου με ΚΑΕΚ 04010480100300.

Παρακαλούμε για τις περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς ας και η Πολεοδομική Υπηρεσία στην οποία κοινοποιείται το παρόν καλείται όπως ανακαλέσει της εν λόγω άδειας περίφραξης της έκτασης που έχει χορηγηθεί σύμφωνα με προφορική ενημέρωση της υπηρεσίας μας».

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης