Ήπειρος: «Φιλάς πολύ ωραία»....


-Τα ερωτικά μηνύματα της καθηγήτριας στη μαθήτρια
-Δώρα Χουλιάρα: Είμαι ακόμη σοκαρισμένη με αυτό που συνέβη

Μία πρωτοφανής υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε τοπική κοινωνία χωριού της Ηπείρου μετά την αποκάλυψη ότι καθηγήτρια σχολείου διατηρούσε ερωτική «σχέση» με μαθήτριά της με την οποία αντάλλασσε εδώ και πολύ καιρό ερωτικά μηνύματα μέσω του Facebook. 



Η υπόθεση, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες, έφτασε μέχρι το γραφείο του αρμόδιου υπουργείου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ήδη η λύση σύμβασης της καθηγήτριας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης μαθήτριας όπως λέει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κυρία Δώρα Χουλιάρα, η οποία δηλώνει ακόμη σοκαρισμένη με αυτό που συνέβη.

«Η καθηγήτρια υπηρετεί από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς σε σχολική μονάδα της Ηπείρου και η καταγγελία έγινε πριν από μερικές ημέρες από τους γονείς της μαθήτριας. Για το θέμα έχει ενημερωθεί πλήρως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την απόφασή της για την εν λόγω εκπαιδευτικό. Ενημερώσαμε μόλις λάβαμε τη μήνυση των γονέων το γραφείο του υπουργού παιδείας, ο οποίος έλειπε εκείνη την περίοδο -δηλαδή την προηγούμενη εβδομάδα.

Ενημερώθηκε όμως και η αντίδρασή του ήταν άμεση δηλαδή να καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας της αναπληρώτριας καθηγήτριας στο σχολείο. Σύμφωνα ως γνωστόν με το πειθαρχικό δίκαιο, όταν διακυβεύεται μία υπηρεσία μπορεί να γίνει είτε αναστολή καθηκόντων για ένα διορισμένο υπάλληλο ή παύση δηλαδή καταγγελία σύμβασης για έναν αναπληρωτή καθηγητή όπως στην προκείμενη περίπτωση.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί σημαντικό λόγο φυσικά για να παύσει των καθηκόντων την καθηγήτρια όπως και έγινε. Πιθανόν και αυτή τη στιγμή που μιλάμε να έχει ήδη υπογραφεί», σημειώνει η κυρία Χουλιάρα.
Τα ερωτικά μηνύματα
«Σε αγαπώ πολύ», «Φιλάς πολύ ωραία», «Θα σε δω μετά στο σχολείο, θα τα πούμε εκεί» μερικά από τα μηνύματα που εντοπίστηκαν στις συνομιλίες που είχε η καθηγήτρια με τη μαθήτρια στο Facebook.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης φαίνεται να υπάρχουν διάλογοι οι οποίοι υπερβαίνουν μία φυσιολογική συνομιλία καθηγήτριας με μαθήτριά της, παραπέμποντας ενδεχομένως ακόμη και σε διάπραξη ασέλγειας μέσω Facebook.

Η μαθήτρια, όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική παρενόχληση από την καθηγήτριά της με αποτέλεσμα να μιλήσει στους γονείς της λίγο καιρό μετά για τα όσα απίστευτα συνέβαιναν στο σχολείο. Ακολούθησε έγγραφη καταγγελία στις αρχές και μήνυση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Ερχόταν πιο κοντά σε μαθήτριές της μέσω… Facebook
Στις προσωπικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της καθηγήτριας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει εντοπιστεί πλούσιο υλικό, που αποδεικνύει ότι το σχολείο για την ίδια ήταν χώρος για να εντοπίζει και να παρενοχλεί ανήλικα κορίτσια.

Στα «δίχτυα» της ως φαίνεται παγιδεύτηκε και η 15χρονη μαθήτρια η οποία βίωσε ένα φρικτό εφιάλτη όπως φέρεται να είπε στους γονείς όταν αποφάσισε να τους μιλήσει για ό,τι συνέβαινε τον τελευταίο καιρό και με τις πιέσεις που δεχόταν σε ερωτικό επίπεδο από την καθηγήτριά της.

Οι γονείς κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά από τη στιγμή που η κόρη τους αποστασιοποιήθηκε από τις παρέες και τον κύκλο της και άρχισε να αποκτά εξάρτηση από τη συγκεκριμένη καθηγήτρια.

Τη βλέπανε για ώρες ατελείωτες μπροστά στον υπολογιστή και κατάλαβαν ότι το μυστικό βρισκόταν εκεί. Τους βοήθησε το γεγονός ότι ήταν κοινής χρήσης ο υπολογιστής και έτσι κάποια στιγμή μπήκαν στο προφίλ της κόρης τους και διαπίστωσαν τι συνέβαινε με διαλόγους που τους προκάλεσαν σοκ.

Ακολούθως ζητούν τη βοήθεια του Εισαγγελέα και της αστυνομίας κάνοντας μήνυση στην καθηγήτρια και ακολουθεί και η κοινοποίηση της μήνυσης στις υπηρεσίες της εκπαίδευσης.

«Έχουμε σοκαριστεί, περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή την απόφαση του αρμοδίου υπουργού για οριστική παύση της καθηγήτριας από τα καθήκοντά της», σημειώνει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κυρία Δώρα Χουλιάρα.

protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης