Σήμερα αρχίζει το 1ο Συνέδριο για το Αρχαιολογικό Έργο


Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των Νησιών του Ιονίου διοργανώνουν το 1ο συνέδριο για το Αρχαιολογικό Έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου.



Η ομόθυμη απόφαση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή των σημαντικών επιστημονικών στοιχείων που προκύπτουν από το αρχαιολογικό έργο, το οποίο επιτελείται με έντονους ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες στις εν λόγω περιοχές.

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1964-2014).

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 18:00. 

Στην έναρξη, εισηγήσεις θα κάνουν οι: Κατερίνη Λιάμπη, Το αρχαιολογικό έργο στη Βορειοδυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου: Ερευνα και προοπτικές, Κωνσταντίνος Σουέρεφ, 2011-2014: Το αρχαιολογικό έργο της ΙΒ΄ Ε.Π.Κ.Α.Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Το αρχαιολογικό έργο της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, 2006-2014 και Βασίλειος Κασκάνης, Δραστηριότητα της 6ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική εκδήλωση της Μουσικής Ομάδας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Συνολικά, συμμετέχουν 130 σύνεδροι με 100 περίπου προφορικές και επιτοίχιες ανακοινώσεις, οι οποίες καλύπτουν ποικίλα αρχαιολογικά και ιστορικά θέματα από τα προϊστορικά χρόνια έως και τη νεώτερη εποχή στις περιοχές της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των Νησιών του Ιονίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοικτές για κάθε ενδιαφερόμενο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης