Τουρκικό καλωσόρισμα στον Δένδια η κορβέτα Büyükada


Κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας νέος υπουργός, η Τουρκία να του δείξει ότι είναι παρούσα!

Ήμουν σίγουρος ότι θα με ξυπνούσαν χθες το βράδυ.
Τα παραπάνω δήλωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, αναφορικά με τη νέα τουρκική πρόκληση, με τη κορβέτα Buyukada, η οποία κινείται από τα ξημερώματα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.



Η χώρα έχει ένοπλες δυνάμεις που κάνουν τη δουλειά τους, ο Έλληνας πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος”.

Ο νέος υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η τουρκική κορβέτα παρακολουθείται από ελληνική φρεγάτα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η τουρκική κορβέτα «Büyükada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα Στενά του Καφηρέα, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε από το στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου, πλέοντας πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές.

Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο, που παραβίασε τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης (διότι όταν ένα πολεμικό πλοίο κινείται από ένα σημείο σε ένα άλλο και πρέπει να περάσει από τη χωρική θάλασσα άλλης χώρας είναι υποχρεωμένο να επιλέξει τη συντομότερη διαδρομή) έπλευσε ανοιχτά της Σερίφου.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι, η τουρκική κορβέτα «Buyukada» έπλεε ανοιχτά της Μήλου και είχε συμπληρώσει περίπου 9 ώρες «μπαινοβγαίνοντας» κατά βούληση στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ντίνα Κ
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης