Υπέβαλε την παραίτησή του ο Γιώργος Στύλιος


Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

Πριν από περίπου 10 λεπτά με ανάρτησή στου στo fb ο Γιώργος Στύλιος ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του 



Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής:

 "Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Υποστηρίζω τον Πρωθυπουργό και το έργο της κυβέρνησης. Συνεχίζω να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου". 

Προηγούμενα ο κ. Στύλιος είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, στον οποίο όπως αναμενόταν υπέβαλε την παραίτησή του.

Η ανάρτηση

Ηταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Υποστηρίζω τον Πρωθυπουργό και το έργο της κυβέρνησης. Συνεχίζω να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου.

Οι αντιδράσεις - ανακοινώσεις των κομμάτων

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει.

«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

Την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του Υφυπουργού Παιδείας Γεωργίου Στύλιου απέναντι σε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταδικάζει απερίφραστα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ . Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου.

 Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού. Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της Κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ.

ΚΚΕ: Επιβράβευση των αθλιοτήτων της Χρυσής Αυγής η στάση του Γ. Στύλιου 

Για κακοήθη φραστική επίθεση του Γ. Στύλιου στη Λ. Κανέλλη κάνει λόγο η Κ.Ο. του ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί δημόσια επί του επεισοδίου που εκτυλίχθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο υφυπουργός Παιδείας" κατέφυγε -σε πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη- σε κακοήθη φραστική επίθεση" στην κ. Κανέλλη.

 "Η απαράδεκτη αυτή στάση, που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

 «Η επιβεβλημένη αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη εγείρει ζήτημα αντιμετώπισης των ‘χρυσαυγίτικων’ πρακτικών, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δυστυχώς, ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να γοητεύουν και άλλους, εκτός της Χρυσής Αυγής».



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ  και ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης