Συνεχίζεται άλλη μια εβδομάδα η έκθεση Γκανιάτσα


"Κάθε φωτογραφία κι ένα κι ένα διαμάντι ιστορικής και πολιτιστικής αξίας"

Μετά την απροσδόκητα μεγάλη προσέλευση κόσμου που είχε η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Γκανιάτσα, αλλά και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι αρτινοί, αποφασίσθηκε από τους διοργανωτές η παράταση της έκθεσης μέχρι 30 Νοεμβρίου.



 Έτσι η έκθεση φωτογραφίας με τον γενικό τίτλο «Εικόνες από την προπολεμική Άρτα –Θύμηση για τους παλιούς, γνώση για τους νέους» στην Δημοτική Πινακοθήκη Γ.Μόραλης θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης καθημερινά από 09.00 - 14.30 και 17.00 έως 21.00

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων της διοργάνωσης την έκθεση επισκέφθηκαν σε μία εβδομάδα περισσότεροι από 1200 Αρτινοί και Αρτινιές.

Διαβάζοντας το Βιβλίο επισκεπτών της Δημοτικής Πινακοθήκης Γ.Μόραλης , στην έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Γκανιάτσα , συλλέξαμε τα εξής :

-Ένα γοητευτικό ταξίδι πίσω στα χρόνια, που ξυπνά αναμνήσεις στους παλιούς και εμπνέει τους νέους.
-Ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο .Ο φακός μπορεί να παγώνει το χρόνο, ωστόσο θερμαίνει τον ψυχικό μας κόσμο.
 -Κάθε φωτογραφία κι ένα κι ένα διαμάντι ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Την ανεκτίμητη αυτή κληρονομιά μας την ζωντάνεψε ο Βασίλης με την επίπονη δουλειά του και την όλο μεράκι αφοσίωσή του!! Σε ευχαριστούμε πολύ, Βασίλη. Θερμά συγχαρητήρια. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και μοναδικό. Εύγε!
 -Σπουδαία δουλειά ! Ευχαριστούμε που υπάρχετε, δημιουργείτε και προσφέρετε στην Άρτα. Να είστε καλά!
 -Γυρίσατε πίσω!! Υπέροχα. Συνεχίστε έτσι.
-Τέλεια , συγκινητική και πανέμορφη έκθεση. Ο Αρτινός κόσμος μιλάει για την Τέλεια Έκθεση!
 -Μια νοσταλγική ματιά στο παρελθόν , γεμάτη συγκίνηση. Ξυπνά μνήμες στους μεγαλύτερους και διδάσκει τους νεότερους. Μια τρυφερή ματιά στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.
 -Το Αρχείο και οι δουλειές του Βασίλη αποτελούν περιουσιακό στοιχείο για την Άρτα κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες Αρχές.
 -Ένας Βασίλης Γκανιάτσας θα μπορούσε να προβάλλει όλα αυτά… με πολύ πιστεύω, κόπο και θυσίες. Μπράβο. Μπράβο.
-Ειλικρινά χαίρομαι πολύ που στην πόλη, υπάρχουν ακόμη αξιόλογοι άνθρωποι σαν εσένα και πλουτίζουν τις γνώσεις μας.
 -Αισθητικός , ιστορικός, πολιτισμικός θησαυρός φερμένος με την αγάπη , το πάθος και το μεράκι του φωτογράφου-κινηματογραφιστή Βασίλη Γκανιάτσα. Σε ευχαριστούμε ξεχωριστέ συμπατριώτη μας.
-Τα συγχαρητήρια είναι λίγα για μια τέτοια παρουσίαση. Μόνο ένας άνθρωπος με ευαισθησία , οράματα και νοσταλγία για το παρελθόν της όμορφης ΑΡΤΑΣ θα μπορούσε να το παρουσιάσει.
 -Ευχαριστούμε για τις παλιές , όμορφες , αγνές εποχές που με έκανες να ζήσω με τις φωτογραφίες σου.
-Είσαι ένα καλλιτέχνης που δεν μπορεί να σε μιμηθεί κανείς. Αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι μας κάνεις περήφανους και ευτυχισμένους….

 Επιλογή : Κώστας Τραχανάς 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης