Δείτε με τί αεροπλάνα θα ταξιδεύουμε το 2050


Η βιομηχανία αερομεταφορών αναμένεται επταπλασιασμό της επιβατικής κίνησης έως το 2050 και ταυτόχρονα τετραπλασιασμό της εκπομπής ρυπογόνων αερίων. 

Ως εκ τούτου για να επιβιώσει αλλά και για να γλιτώσει τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται λόγω της ρύπανσης, θα πρέπει να αλλάξει τη “δομή” και τον τρόπο λειτουργίας των αεροσκαφών. (Φώτο)



Στόχος να μηδενιστεί η εκπομπή ρυπογόνων αερίων και ταυτόχρονα τα αεροσκάφη να κινούνται με βιοκαύσιμα ή ακόμη και με ηλεκτρική ενέργεια, την οποία θα παράγουν ειδικές μπαταρίες.

Φυσικά πρωτοπόρος στην όλη διεργασία δεν είναι άλλος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Telsa, Elon Musk, ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορούν να κατασκευαστούν ειδικές μπαταρίες που θα καταστήσουν το ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος όχι απλά απτή πραγματικότητα αλλά και ανταγωνιστικό.

Φυσικά οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο το “καύσιμο” που θα χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη, αλλά θα επεκταθούν και στον σχεδιασμό τους. Φουτουριστικά σχέδια που αυτή τη στιγμή σαφώς θυμίζουν ελαφρώς ταινίες επιστημονικής φαντασίας.











Πηγή: newmoney.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης