Επιτυχημένο το αφιέρωμα για τα 200 χρόνια της Φιλικής Εταιρείας


Εντυπωσίασε η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Με κάθε λαμπρότητα και τιμή, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας, του κ. Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου του Δήμου Νικολάου Σκουφά και πολλών επισήμων, πραγματοποιήθηκε το ιστορικό, λογοτεχνικό και μουσικό αφιέρωμα στους πρωτεργάτες της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας και στον συμπατριώτη μας Νικόλαο Σκουφά,... 



...που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, το Σάββατο βράδυ, 8 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ.

Με συγκίνηση η κ. Δώρα Χουλιάρα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου μίλησε για τον συμπατριώτη μας Νικόλαο Σκουφά και η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Αξιώτη απένειμε έπαινο στη μαθήτρια Θεοδώρα Βαρέλη για τη διάκρισή της στο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα «Η συμβολή των Ελλήνων Ευεργετών στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας» καθώς και το βιβλίο με τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη».

Βασικός συντελεστής της εκδήλωσης η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης που με εξήντα χορωδούς, δεκαπενταμελή ορχήστρα, τους σολίστες Μαρία Δραγασιά και Γεώργιο Ψωμιάδη και με μαέστρο τον Ευθύμιο Μαυρίδη κατέπληξε το κοινό, αποδίδοντας μοναδικά παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια κορυφαίων συνθετών, πλεγμένα με τις αφηγήσεις ποιημάτων και ιστορικών κειμένων από τους αφηγητές Πατέρα Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Οικονομίκο και τον κ. Περικλή Χατζηγιάννη.

Δέχθηκαν το διαρκές χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων μας για την ποιοτική και συγκινητική τους παράσταση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος παρέθεσε δείπνο στους φιλοξενούμενους χορωδούς της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και την επομένη πριν την αναχώρησή τους ξεναγήθηκαν στα Αρχαία και Βυζαντινά Μνημεία της πόλης μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης