Άρτα: Στέγνωσε η τοπική αγορά δηλώνει ο Δ. Χουλιάρας


Δεν κινείται φύλλο στα εμπορικά καταστήματα υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που η τοπική αγορά χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη οικονομική στενότητα. 



«Η αγορά το διάστημα αυτό είναι στεγνή σαν φρυγανιά» ήταν η ενδεικτική φράση έμπορα της πόλης, που στο μεταξύ σημείωνε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η εικόνα μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Την εκτίμηση αυτή μεταφέραμε στον κ. Χουλιάρα, ο οποίος πρόσθεσε: «πολλοί πράγματι συνδυάζουν αυτή την ύφεση με το Παζάρι, όμως στην προκειμένη περίπτωση συχνά τεχνηέντως χρησιμοποιείται το Παζάρι ως αιτία και ξεχνάμε τον ΕΝΦΙΑ, τις δόσεις στην Εφορία και μια σειρά από άλλες οικονομικές υποχρεώσεις», προσθέτοντας ότι: «Μόνο και μόνο τον ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν οι καταναλωτές για το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο καταλαβαίνετε ότι τελείωσε η ρευστότητα.

Εν τω μεταξύ έχουν έρθει και τα πρώτα εκκαθαριστικά με τις πρώτες δόσεις εκκαθαριστικών, οπότε …τι μένει; Αν βέβαια θέλουμε να καλύψουμε αυτά και να ρίξουμε το βάρος όλο για την ύφεση στο Παζάρι, είναι πολύ εύκολο. Αλλά δεν έχουμε μόνο εμείς πρόβλημα, έχουν και τα Γιάννενα και η Πρέβεζα και το Αγρίνιο.

Και άλλες πόλεις που δεν έχουν παζάρι αυτή την εποχή, αλλά έχουν μεγάλο πρόβλημα στενότητας διότι οι καταναλωτές δεν έχουν καθόλου χρήματα. Τα χρήματα που μπορεί να έχουν διατίθενται για τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος».

Ο ίδιος μάλιστα δεν δήλωσε αισιόδοξος για ανάκαμψη της τοπικής αγοράς τον Δεκέμβριο, σχολιάζοντας:

«Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι θα έχει ανάκαμψη τα Χριστούγεννα πλέον η τοπική αγορά. Δεν μπορώ να λέω πράγματα που δεν ευσταθούν. Πώς θα έχει δηλαδή ανάκαμψη τότε αφού θα έχουμε ακόμη τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, θα υπάρχουν ακόμη οι δόσεις από τις φορολογικές δηλώσεις συν του ότι είναι κομμένα τα δώρα από το δημόσιο τομέα;

Πώς θα υπάρχει ανάκαμψη; Ανάκαμψη θα λέμε ότι έχουμε να το προηγούμενο διάστημα δεν υπάρχει τίποτε και παρατηρηθεί μια μικρή κίνηση λόγω εορταστικού κλίματος. Μην περιμένουμε όμως και θυμόμαστε παλαιούς καιρούς».

Για την εικόνα σήμερα ο κ. Χουλιάρας δήλωσε, «Αυτή τη στιγμή υπάρχει η απόλυτη νέκρα. Έχουμε ένα μήνα περίπου που έχουν νεκρώσει τα πάντα. Κινήθηκε κάπως η αγορά το διάστημα έναρξης των σχολείων λόγω των σχολικών ειδών και πλέον έχουν νεκρώσει τα πάντα.

Έχω μιλήσει με πολλούς συναδέλφους και δεν μπαίνει κανείς ούτε για να ρωτήσει κάτι σε κατάστημα. Και μιλάω για καταστήματα στον πιο εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο, στην οδό Σκουφά, φανταστείτε τι συμβαίνει με άλλα, σε λιγότερο πολυσύχναστους δρόμους».

Ο ίδιος ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, είτε είναι στη θέση του προέδρου είτε όχι, θα καταθέσει πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε με διάφορους τρόπους να τονωθεί η κίνηση σε κάποιες ημέρες της εβδομάδας στην τοπική αγορά.

ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης