Ενημερώθηκε για την Κοιλάδα του Αχελώου


Στη φώτο η νέα Επίτροπος στην ΕΕ Κορίνα Κρέτου, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας για την Ελληνική αντιπροσωπεία συμπατριώτης μας Αντώνη Κοσσυβάκη, με φόντο την Κοιλάδα του Αχελώου

Μια πρώτη ενημέρωση για τα προβλήματα, τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της Κοιλάδας του Αχελώου έγινε στη νέα Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνα Κρέτου, αρμόδιας για τις Περιφερειακές Πολιτικές. 



Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου υπερψηφίστηκε η νέα Επιτροπή με επικεφαλής τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Η κ. Κρέτου μέχρι την Τετάρτη ήταν αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και μέλος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ίδια Ομάδα, υπεύθυνος επικοινωνίας για την Ελληνική αντιπροσωπεία είναι ο Αρτινός (Μεγαλόχαρη) συμπατριώτης μας Αντώνης Κοσσυβάκης που βλέπουμε στη φωτογραφία με την Επίτροπο και με φόντο την Κοιλάδα του Αχελώου.

Συγχαίρουμε τη νέα Επίτροπο και της ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε σύντομα να την δούμε στην περιοχή μας. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Ευρωκοινοβούλιο, η κ. Κρέτου, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι:

«Χώρες, όπως η Ελλάδα, έδωσαν μεγάλο αγώνα ώστε να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση λιτότητας. Και δυστυχώς έγιναν πολλές θυσίες και ως προς τις επενδύσεις. Γνωρίζω ότι το 70% των επενδύσεων στην Ελλάδα αφορούν το δημόσιο τομέα, όμως θα πρέπει να δούμε το σημαντικό ρόλο των χρηματοδοτικών εργαλείων, ιδιαίτερα για τις νέες γενεές, ώστε να τους προσδώσουμε την κατάλληλη σημασία ως προς τη χρήση αυτών των επενδύσεων. Και να υπάρχει και περιθώριο ελιγμών για επιπρόσθετες επενδύσεις, ειδικότερα στους δύσκολους αυτούς καιρούς όπου το δημόσιο χρήμα είναι περιορισμένο».

 taxydromosartas.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης