Το αντλιοστάσιο Βίγλας οφείλει στη ΔΕΗ 700.000 ευρώ


Οι ΓΟΕΒ δεν έχουν νομική υπόσταση και λειτουργούν με Βασιλικό Διάταγμα του ’58! 

Με το ρεύμα του αντλιοστασίου Βίγλας Άρτας το πρόβλημα παραμένει άλυτο από τη στιγμή που δεν αναλαμβάνει κανένα από τα υπουργεία να το λύσει.



Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς αναφέρθηκε στο θέμα με αφορμή την εργολαβία καθαρισμού που γίνεται και για την περιοχή αντλιοστασίου Βίγλας, όσο και για το ρέμα Μπούση, αλλά κι εκείνη που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και στην κοίτη του Αράχθου, ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, τονίζοντας ότι ο χρόνος εκτέλεσης των εργολαβιών αυτών που είναι αναγκαίες κάθε χρόνο, εξαρτάται από τις πιστώσεις που κάθε φορά διατίθενται και το χρόνο τις έγκρισής τους, όσο και την διαδικασία διαγωνισμών για την εκτέλεσή τους.

Στο μεταξύ σε ερώτηση σχετική με τη συντήρηση και εξασφάλιση της λειτουργίας στο αντλιοστάσιο της Βίγλας, ο κ. Ψαθάς απάντησε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά και μένει ο καθαρισμός που χρειάζεται στο ύψος του αύλακα απορροής όπου με τα χρόνια έχει δημιουργηθεί μια νησίδα που αν δεν καθαριστεί κάθε χρόνο λειτουργεί ως φυσικό εμπόδιο και γυρίζουν τα νερά πίσω.

Στο μεταξύ όμως, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα προβλήματα πληρωμής του ρεύματος που υπήρχαν στο παρελθόν, επισήμανε ότι εξακολουθούν άλυτα, σημειώνοντας: «Το ζήτημα με την πληρωμή του ρεύματος στο αντλιοστάσιο Βίγλας δεν έχει μέχρι σήμερα λυθεί και το συνολικό ποσό οφειλής μπορεί να ξεπερνά τα 700.000 ευρώ. «Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να προσεγγίζει στις 700.000 ευρώ ίσως και περισσότερο, και μιλάμε για οφειλές των ΓΟΕΒ χρόνων.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει και λύση, διότι οι ΓΟΕΒ είναι ανύπαρκτοι, δεν έχουν υπόσταση νομική, αναλαμβάνουν τα διοικητικά συμβούλια τα οποία ορίζει η Αποκεντρωμένη και τα οποία παραιτούνται. Έσοδα δεν έχουν να πληρώσουν και ίσως αυτό είναι το πιο βασικό. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να πληρώσουμε το ρεύμα. Το υπουργείο λέει ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και …τρέχα γύρευε.

Συνεχίζεται αυτό το απέραντο αλαλούμ». Ο ίδιος σε άλλο σημείο αναφερόμενος και στο γεγονός ότι δημοσιογραφικά το τοπικό ρεπορτάζ έχει καταναλώσει πολύ μελάνι για το ίδιο θέμα το οποίο κάθε φορά που επισκέπτεται το νομό εκπρόσωπος αρμόδιου υπουργείο το θίγει η Περιφερειακή Ενότητα και στο παρελθόν η Νομαρχία, ο κ. Ψαθάς πρόσθεσε:

«Πράγματι το θίγουμε και βγάζουν πάντα την ουρά τους απ’ έξω… Η πολιτεία αδιαφορεί. Και αδιαφορεί διότι αφήνουν τους ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ να λειτουργούν με ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1958. Καταλαβαίνετε πόσα έχουν αλλάξει στην Δημόσια Διοίκηση τη δική μας αλλά και γενικότερα στην λειτουργία των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ. Δεν είναι δυνατόν να παραμένει έτσι η κατάσταση. Πρέπει η πολιτεία να αναλάβει τολμηρά βήματα για να εκσυγχρονίσει το καθεστώς λειτουργίας τους».

 .ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης