Στην έξοδο ο ομογενής υφυπουργός Άλκης Πούλης!


Το μέλλον της παραμονής των ομογενών κυβερνητικών στελεχών, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει η συνέλευση του ΚΕΑΔ 

Η ελληνική μειονότητα στη Νότια Αλβανία πανηγύρισε την είσοδό του στην κυβέρνηση, και μάλιστα στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών Αλβανίας, τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο ο Άλκης Πούλης βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν από την έξοδο με αφορμή τον... Καλλικράτη.




Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Δερβιτσάνη, ο Άλκης Πούλης βρίσκεται τις μισές μέρες του μήνα στα Γιάννενα, όπου έχει την εταιρεία του που ειδικεύεται σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες πάνω στην ψηφιακή ιατρική.

Στα 15 του χρόνια ήρθε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τελείωσε το 5ο Λύκειο και μπήκε 3ος στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του στους Μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Σήμερα είναι σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, διδάσκει Πληροφορική σε κολέγια και ασχολείται με την πολιτική, κάνοντας το... αγροτικό του στην αλβανική κυβέρνηση, όπως λέει ο ίδιος.

«Είναι περίεργη η αίσθηση και μεγάλη η ευθύνη μου απέναντι στην ομογένεια και στους Αλβανούς πολίτες, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να κρατάει για πολύ», λέει, συμπληρώνοντας ότι το μέλλον της παραμονής των ομογενών κυβερνητικών στελεχών θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει η συνέλευση του ΚΕΑΔ και της Ομόνοια τον επόμενο μήνα.

Ο 39χρονος σύμβουλος επιχειρήσεων δεν υπήρξε ποτέ μέλος κόμματος και μάλιστα κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις αλβανικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2013, μόλις μία ημέρα πριν λήξει η προθεσμία. Όταν θα συμπληρώσει έναν χρόνο στη Βουλή, δεν είναι σίγουρο αν θα είναι στέλεχος της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης.

«Είναι στο αίμα μου το ρίσκο»

Με μία βαλίτσα στο χέρι, ο Άλκης Πούλης μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ιωαννίνων, Δερβιτσάνης και Τιράνων. Μαζί του η σύζυγός του, επίσης ελληνικής καταγωγής από τη Δερβιτσάνη, καθηγήτρια Αγγλικών σε κολέγιο των Τιράνων και η μόλις 6 μηνών κόρη του, Ιόλη.

«Είκοσι χρόνια μετά πήρα και την ελληνική υπηκοότητα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσει η ελληνική πολιτεία», επισημαίνει στις επαφές του με Έλληνες πολιτικούς, ενώ προς το παρόν δεν σκέφτεται να μεταπηδήσει στην ελληνική πολιτική σκηνή, παρότι «είναι στο αίμα μου το ρίσκο».

ethnos.gr
epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης