"Όταν έρχονται τα σύννεφα"....


2 υπέροχα τραγούδια για το Φθινόπωρο

Πεσμένα φύλλα. Τα πρώτα σκοτεινά σύννεφα. Οι πρώτες στάλες της βροχής πάνω στο τζάμι, η πρώτη φορά που ξαναφοράς ζακέτα και η πρώτη φορά που ετοιμάζεις μια ζεστή κούπα καφέ μετά από πολλούς μήνες. (2 βίντεο)




Όλα, εικόνες που «φωνάζουν» ότι το «Φθινόπωρο» είναι εδώ. Κι αν μία εικόνα όπως οι παραπάνω είναι χίλιες λέξεις, τότε, στην περίπτωση των παρακάτω κομματιών, ένα τραγούδι είναι χίλιες φθινοπωρινές εικόνες.

Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μπείτε στο κλίμα της πιο ιδιαίτερης, μελαγχολικής εποχής του χρόνου από το να πατήσετε το Play στα παρακάτω videos.

Γιώργος Κόκουβας

*September Song – Frank Sinatra



«Είναι μακρύς ο δρόμος από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο, αλλά οι μέρες γίνονται μικρότερες μόλις φτάσει ο Σεπτέμρβιος», τραγουδά ο Frankie, θυμίζοντάς μας πως το φθινόπωρο έφτασε. Πριν από αυτόν, το τραγούδησε πρώτη φορά ο Walter Huston το 1938, σε μια εκτέλεση που επίσης μας αρέσει πολύ – ακούστε τη εδώ. Το κομμάτι είναι γραμμένα από τον Kurt Weill.

*Όταν έρχονται τα σύννεφα – Μάνος Χατζιδάκις



Όταν έρχονται τα σύννεφα, σημαίνει ότι έφτασε μαζί τους το φθινόπωρο. Και ο Μάνος Χατζιδάκις, μέσα από το «Χαμόγελο της Τζοκόντας» βρίσκει τον πιο μελωδικό τρόπο να μας το θυμίσει. Το νοσταλγικό του ταξίδι στην πιο μελαγχολική εποχή του χρόνου συνεχίζεται στο ίδιο album, με το τραγούδι «η Βροχή».

in2life.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης