ΑΓΡΙΝΙΟ: Ξεκινά η συγκομιδή της Στέβιας !!


-Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει για πρώτη φορά πραγματικό εισόδημα στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από την καλλιέργεια Στέβιας! 
-Αποφάσεις για εργοστάσιο στο Αγρίνιο

 Πρώτοι σε όλη την Ευρώπη, έτσι όπως από ετών είχε εγγυηθεί η Ένωση Αγρινίου,  οι παραγωγοί του νομού μπήκαν επαγγελματικά στην καλλιέργεια του φυτού Στέβια και σε δέκα ημέρες αρχίζει η συγκομιδή, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της συνεταιριστικής οργάνωσης. 



Στην ανακοίνωση ακόμη επισημαίνεται: 

«Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θωμάς Κουτσουπιάς και ο πρόεδρος της SunFruits κ. Σίβρας, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Αγρίνιο, πραγματοποίησαν αυτοψία στις καλλιέργειες, διαπιστώνοντας την ικανοποιητική τους πορεία για πρώτη χρονιά.

Ταυτόχρονα, έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις για την μετέπειτα υλοποίηση του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, που καθιστούν την περιοχή επίκεντρο πανευρωπαϊκών εξελίξεων στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία του προϊόντος.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε την επόμενη καλλιεργητική περίοδο τα φυτά να αναπτυχθούν σε εγκαταστάσεις στη χώρα μας, ώστε να υπάρξει καλύτερη προσαρμογή στις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες και να μειωθεί το κόστος παραγωγής, αφού δεν θα υπάρχουν τα έξοδα μεταφοράς απ’ την Ινδία.

Τα φυτά δεν θα είναι γυμνόριζα, αλλά σε «τζιφάκια», για την καλύτερη συντήρησή τους. Επίσης, σε σύσκεψη που είχε το συμβούλιο της Ένωσης Αγρινίου με τον κ. Σίβρας, οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις για τη δημιουργία εργοστασίου στο Αγρίνιο, κάτι που θα δώσει μεγάλες προοπτικές στην καλλιέργεια.

Σε ότι αφόρα τη φετινή παραγωγή, η αποξήρανση θα γίνει σε εγκαταστάσεις στο Αγρίνιο και στη Λαμία, για τους εκεί παραγωγούς.

koi-stevia-enosi1

Οι καλλιεργητές Στέβια θα πληρωθούν απ’ την Ένωση Αγρινίου αμέσως μετά τη συγκομιδή, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, δηλαδή, θα υπάρξει για πρώτη φορά πραγματικό εισόδημα στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από την καλλιέργεια Στέβιας!

Αύριο, ο κ. Κουτσουπιάς και ο κ. Σίβρας θα μεταβούν στη Λαμία, προκειμένου να συναντήσουν τους παραγωγούς της περιοχής και να θέσουν τις βάσεις για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

koi-stevia-enosi2

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουστουπιάς δήλωσε: «Η αποκλειστική, απ’ ευθείας συνεργασία μας με την ινδική SunFruits και τον κ. Σίβρας στηρίζεται στο θεμέλιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της μεγίστης δυνατής αξιοποίησης των δυνάμεών μας. Το «κάθε αρχή και δύσκολη» ασφαλώς και ισχύει, με σταθερά βήματα, όμως, ξεπερνάμε τις δυσκολίες και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να δώσουμε πραγματική διέξοδο σε όσους θέλουν να παράγουν. Τα συμπεράσματα από την φετινή παραγωγή είναι ενθαρρυντικά και μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σίβρας για την άψογη συνεργασία μαζί του και να διαβεβαιώσω τους παραγωγούς η επιλογή τους να ασχοληθούν με τη Στέβια έχει μέλλον».» 

agriniopress.gr

Διαβάστε για τη Στέβια ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης