"Έφυγε" ο Άγιος αφού έκανε τελευταία στάση στη Γέφυρα


Η Τίμια Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα, επέστρεψε στην Ιερά Μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται, ύστερα από τη παραμονή της για ένα τριήμερο στα χωριά των Πηγών Άρτας

Έτσι, σήμερα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η τελευταία προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό Μηλιές (Γρέβια) Πηγών. Σ' αυτή τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Ιγνάτιος. (Φωτορεπορτάζ)





Σημειώνουμε ότι αυτή την λατρευτική εκδήλωση, με αφορμή της παρουσίας της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα, την παρακολούθησε πλήθος πιστών οι οποίοι είχαν συρρεύσει στην εκκλησία και από τα γύρω χωριά. Ακολούθως ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος, φιλοξένησε τους μοναχούς της Ι.Μ. Δουσίκου στις Κρανιές όπου τους παρέθεσε γεύμα.

Επιστρέφοντας προς την Ι. Μ. Δουσίκου, έγινε στάση στη σημερινή γέφυρα Κοράκου όπου οι μοναχοί έκαναν επιμνημόσυνο δέηση για τους αποθανόντες κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια πήγαν στο δυτικό βάθρο της Ιστορικής Γέφυρας Κοράκου όπου εκεί έγινε παράκληση προς τον Άγιο Βησσαρίωνα.
  
Θυμίζουμε ότι ο Άγιος Βησσαρίωνας ήταν ο κτήτορας της ιστορικής γέφυρας Κοράκου, του μεγαλύτερου αυτού μονότοξου γεφυριού των Βαλκανίων, το οποίο είχε ολοκληρωθεί με χρήματα που είχε συγκεντρώσει το έτος 1515 και ο οποίος είχε αναθέσει την φύλαξη της γέφυρας στους κατοίκους των Πηγών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Φώτο από το χώρο της Ιστορικής Γέφυρας Κοράκου

Οι φώτο είναι από το δυτικό βάθρο της ιστορικής γέφυρας. Στο βάθος αυτής της φώτο φαίνεται η επίσης ιστορική Κούλια 



Φώτο από την επιμνημόσυνο δέηση στη σημερινή γέφυρα Κοράκου 





Φώτο από την προετοιμασία της αναχώρησης στην οικία του ιερέα Λάμπρου Αντωνάκη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης