Με βροχή "ξαναγύρισε" ο Άγιος στη Γέφυρα Κοράκου

 
Πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, χθες Παρασκευή 1 Αυγούστου το απόγευμα, η υποδοχή στη Γέφυρα Κοράκου στον Αχελώο, της Τίμιας Κάρας του Αγίου  Βησσαρίωνα

Η άφιξη της Τιμίας Κάρας έγινε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Δουσίκου στην οποία φυλάσσεται. Η υποδοχή της, έγινε με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη από τους πιστούς κατοίκους της περιοχής. (Φωτορεπορτάζ)



Όπως είναι γνωστό η μεταφορά της Τίμιας Κάρας έγινε ύστερα από αίτημα των κατοίκων του χωριού και με πρωτοβουλία των ιερέων. Έτσι η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος βρίσκεται ήδη στην κοινότητα των Πηγών Άρτας η οποία θα παραμείνει μέχρι  και την 3η Αυγούστου 2014.

Ο Άγιος Βησσαρίων έχει καθιερωθεί ως προστάτης του χωριού των Πηγών, οι κάτοικοι του οποίου ανά διαστήματα ζητούν από τον εκάστοτε ηγούμενο της Ιεράς Μονής Δουσίκου να φέρουν την Τιμία Κάρα με σκοπό την ευλογία και την προστασία της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι ο Άγιος Βησσαρίων είναι ο κτήτορας της ιστορικής γέφυρας Κοράκου και ο οποίοςείχε αναθέσει την φύλαξη της γέφυρας στους κατοίκους των Πηγών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Κάρας θα πραγματοποιηθούν Όρθροι, Θεία Λειτουργία, Μεγάλοι Αγιασμοί και Ιερές Παρακλήσεις στις τοπικές ενορίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 1 Αυγούστου
18:00 Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου, στη Γέφυρα Κοράκου της οποίας είναι και κτήτορας. 19:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον συνοικισμό Αηδονιά Πηγών.
20:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο συνοικισμό Ιτέα (Τσερκούβιανα) Πηγών.

 Σάββατο 2 Αυγούστου
07:00 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία των Πηγών.
11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον οικισμό Άγιος Νικόλαος Πηγών.

Κυριακή 3 Αυγούστου
07:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον οικισμό Μηλιές (Γρέβια) Πηγών.

Το Σάββατο, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου, στη κεντρική πλατεία των Πηγών, οι κάτοικοι και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Περικλής Μίγδος ο οποίος και παρέστη στη Θεία Λειτουργία, παρέθεσαν καφέ στους  πατέρες της Ιεράς Μονής Δουσίκου.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης