Τι γίνεται κ. Αγοραστέ με τη Σήραγγα Τυμπάνου;


Ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, για την οριστική και ασφαλή σύνδεση ΑΡΤΑΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Για το γνωστό, (και στους αναγνώστες του "Α-ΤΖ"), θέμα της Σήραγγας Τυμπάνου, αναφέρεται η ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και με την οποία ζητείται να γίνει ενημέρωση για την πορεία αυτού του ζωτικού για την περιοχή έργου, που έχει στοιχειώσει στα χαρτιά και απασχολεί την Δυτική Θεσσαλία,την περιοχή της Αργιθέας, καθώς και την δική μας περιοχή των Ραδοβιζίων Άρτας (Φώτο)



Το πλήρες κείμενο αυτής της επιστολής, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας κ. Χρήστος Β. Καπερώνης, έχει ως εξής: 

"ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό 

Κοιν. -Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών- και Δικτύων/Γρ. κ. Υπουργού 
- Περιφέρεια Ηπείρου 
- Αντιπεριφέρεια Άρτας
- Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας 
- Δήμο Γ. Καραϊσκάκη Άρτας 
- Δήμο Μουζακίου 
-Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας 

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα, Κατ αρχήν σας συγχαίρουμε για την επανεκλογή σας ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και σας ευχόμεθα καλή δύναμη.

Πληροφορηθήκαμε ότι στα μέσα Μαρτίου (11-3-2014); είχατε συνάντηση-σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τα έργα υποδομών της Θεσσαλίας καθώς και για την πορεία των έργων κεφαλής της εκτροπής του Αχελώου .

Από την ανακοίνωση για την σύσκεψη αλλά και από την πληροφόρηση που έχουμε μέχρι σήμερα, δεν προκύπτει αν θέσατε εκ νέου στον Υπουργό υποδομών το ζήτημα της ένταξης στο ΕΣΠΑ και της σήραγγας ΤΥΜΠΑΝΟΥ στην Εθνική Οδό Άρτας -Καρδίτσας ,που αποτελεί κατ’ επέκταση και τμήμα του συνολικού έργου της εκτροπής του Αχελώου, ως σημαντικό έργο οδικής πρόσβασης σ’ αυτό.
 

 Επίσης ο βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση, που υπέβαλε πρόσφατα στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ζητά την ένταξη της κατασκευής της Εθνικής οδού Καρδίτσας-Άρτας, μέρος της οποίας αποτελεί και η Σήραγγα Τυμπάνου, στο Τομεακό Πρόγραμμα Υποδομών (Σ.Ε.Σ.-ΕΣΠΑ 2) Ερώτηση για το ίδιο θέμα είχε υποβάλει η κ. Θεοχάρη ,παλαιότερα, η κ.Σκόνδρα, ο κ.Σαλαγιάννης αλλά και άλλοι βουλευτές της Θεσσαλίας. 

 

Όπως γνωρίζετε καλά κ. Περιφερειάρχα, η πορεία αυτού του ζωτικού για την περιοχή έργου που έχει στοιχειώσει στα χαρτιά, απασχολεί την Δυτική Θεσσαλία,την περιοχή της Αργιθέας , την δική μας περιοχή των Ραδοβιζίων Άρτας όπου και εκτελούνται τα έργα εκτροπής του Αχελώου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου.

Κατά την γνώμη μας, είναι το ποιο βασικό αναπτυξιακό έργο του οδικού αυτού άξονα που θα μας απαλλάξει από τους κινδύνους και την ταλαιπωρία δεκαετιών αλλά και αντισταθμιστικό για τα έργα εκτροπής που εκτελούνται στην περιοχή μας…..
 

Θέμα βέβαια ανακύπτει και για την προστασία των ιστορικών μνημείων από την εκτέλεση των έργων που δεν κατακλύζονται από αυτό, ήτοι: Της γέφυρας Κοράκου, της Κούλιας (φυλάκιο γεφύρας), της Κουτσοκαμάρας, και της Αρχαίας Τετραφυλλίας. ( ευρήματα Αγίου Βασιλείου -Πηγών )και για τα οποία ,τόσα χρόνια δεν ελήφθη καμία απολύτως μέριμνα.

Για το λόγο αυτό σας είχαμε στείλει δύο ανοιχτές επιστολές στην διάρκεια της θητείας σας για την σήραγγα Τυμπάνου, ενώ διαπιστώνουμε μια στασιμότητα εν σχέσει με την προώθηση των άλλων έργων της Περιφέρειάς σας. Έτσι δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την «εμμονή» μας σε αυτή την υπόθεση.

 

Το ενδιαφέρον μας είναι αυτονόητο, και δεν πηγάζει από κανενός είδους σκοπιμότητα. Αποτυπώνουμε την αγωνία και τις δυσκολίες μιας αφημένης στο έλεος του θεού περιοχής, ανεξαρτήτως διοικητικών ορίων η γεωγραφικών συνόρων.

 Έτσι-παρελθόντων και των εκλογών- θα θέλαμε με ένα δελτίο τύπου να μάθουμε αν τέθηκε εκ μέρους σας υπ όψιν του κ. Υπουργού το θέμα της Σήραγγας Τυμπάνου κατά την παραπάνω σύσκεψη, μαζί με το θέμα της πορείας των έργων εκτροπής του Αχελώου, καθώς και την προοπτική του έργου.-

Μετά τιμής Χρήστος Β. Καπερώνης 
Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης