ΑΡΤΑ: Ξενύχτησαν φοβούμενοι αναζωπύρωση

Φώτο Δημήτρης Παπαρούνης

Η χθεσινή φωτιά της Άρτας καταγράφηκε ως η πρώτη μεγάλη που ξέσπασε στην Ήπειρο, την τρέχουσα θερινή περίοδο

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της εμπρηστικής ενέργειας, καθώς η φωτιά ξεκίνησε από τρία διαφορετικά σημεία ενώ οι κάτοικοι σημειώνουν ότι στην ίδια περιοχή υπήρχαν κι αρκετοί σκουπιδότοποι, από τους οποίους μπορεί να ξεκίνησε η φωτιά. (Φώτο)



Έτσι και ύστερα από 6 ώρες, αλλά και τη συνδρομή δυνάμεων και από τα Γιάννενα, κατασβέστηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι στο λόφο Περάνθης, λίγο πριν το Γλυκόριζο. Για την κατάσβεσή της χρειάστηκε η συνδρομή και 2 καναντέρ για να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις και για να μην υπάρξει επέκταση σε σπίτια.

Στον τόπο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, αλλά παραμένουν τρία οχήματα, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

 

Γενικά στη μάχη με τις φλόγες πήραν μέρος δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής και τριάντα άνδρες, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, δύο καναντέρ που πέταξαν άμεσα από το αεροδρόμιο του Ακτίου και εθελοντές της ΛΕΦΕ και της Ομάδας 4Χ4 ενώ για πρώτη φορά κινητοποιήθηκε η νεοσύστατη Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, στην οποία μετέχουν πολλές εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν περάσει και ταχύρυθμη εκπαίδευση.

Σε καίρια σημεία παρέμειναν όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα πιθανότητα αναζωπύρωσης.

 Η φωτιά, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία, γεγονός που οδηγεί στο ενδεχόμενο εμπρησμού.

Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ούτε οικίες ούτε το νοσοκομείο αλλά ούτε και το δάσος Περάνθης, αφού η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στην κατάσβεση βοήθησαν οι υδροφόρες του δήμου, αλλά και ιδιώτες που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στα σημεία με τις πρώτες φλόγες.

Η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε βλάστηση ενώ στο χώρο παρέμειναν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχών αναζωπυρώσεις.
 

 Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και του Δήμου υπήρξε άμεση. Άμεση όπως προαναφέρουμε ήταν και η κινητοποίηση δεκάδων εθελοντών που έσπευσαν να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

 Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Πριφερειακός Διοικητής Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Βασίλειος  Κώνστας.

Οι φώτο είναι του Δημήτρη Παπαρούνη

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης